ULRICA NORBERG, birçoğu başka dillere çevrilmiş bir düzineden fazla kitabıyla çok satan bir yazardır. Aynı zamanda sıkça aranan ilham verici bir konuşmacı ve tanınmış bir yoga ve meditasyon eğitmenidir. Ulrica, 90'larda İskandinavya'da yogayı tanıtan ve büyük ses getiren eğitmenlerden biri ve yoga üzerine ilk İsveççe kitap olan Poweryoga'yı (Forma Yayıncılık) yazmıştır. Yaptığı çoğu işte öncüdür ve bireylere özel yoga eğitimi veren ve İskandinavya'da yürüyüş ve meditasyon/yoga inzivaları düzenleyen ilk kişidir.
Son kitaplarından biri olan "NEFES ALMA - Hayat Nefesler Arasında Yaşanır"da, bir nefes koçu olarak derslerini ve bilgilerini paylaşıyor ve nefes almanın muazzam gücünü ve nefes almanın hayatın her alanında bizi nasıl etkilediğini vurguluyor. 2022 yılında, Axelsons ile birlikte, alandaki araştırmacılar ve amatörlerle iş birliği içinde bir Nefes Koçluğu eğitim kursu başlattı.
Ulrica, çeşitli podcast, radyo ve televizyon programlarına sık sık konuk oluyor. Ayrıca, TV 4'ün Nyhetsmorgon programında ve nefes egzersizleri dizisinde yer aldı.
Ulrica, 2015 yılında Kavi Yogi Alan Finger tarafından yoga yöntemlerindeki ustalığı ve kendi iç uyumuna ulaşmak için verdiği uzun ve zorlu yolculuk nedeniyle onurlu Yogiraj (yoga ustası) unvanına layık görüldü . Bu unvana ondan önce sadece dokuz Batılı layık görülmüştü. Hem de ilk İsveçli olarak. 2018 yılında, İsveç halk sağlığı ve yoga dünyasına çeşitlilik ve derinlik katma konusundaki tutkulu çalışmaları nedeniyle Yogagalan'da Yılın Yogisi ödülünü aldı.
İsveç ve yurtdışında yirmi yılı aşkın süredir yoga eğitmenliği yapan yazar, deneyimlerini ve derslerini YOGA FOR LIFE adını verdiği bir çatı altında topladı. Bu çatı altında yeni başlayanlar ve kendini bu işe adamış olanlar için dersler, etkinlikler, atölyeler ve inzivalar sunan bir yoga okulu bulunuyor.
Ulrica, keşif ve bilgiyi bir meslek haline getirmiş ve hayatının uzun yıllarını çalışmaya, seyahat etmeye ve keşfe adamıştır. Araştırma alanları ve insanlar arasında bir köprü kuran Ulrica, bilim ve maneviyat, eğitim ve sağlık, sanat, yaratıcılık ve felsefe gibi farklı dünyalar arasında özgürce hareket eder. Ulrica için bu, varoluş ve eğitilmiş merakla, sürekli gelişim ve hareketle temas halinde olmak kadar, hayatın akışında neyin işe yarayıp neyin yaramadığını durup hissetmekle ilgilidir. Ona göre, hayattaki büyük zorluklar ve aksilikler karşısında direnci güce dönüştürmeyi başarmış olması da bir o kadar ilginçtir.
Ulrica, Stockholm Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesine sahip bir akademisyen, gazeteci ve yazardır. Film, medya ve beşeri bilimler alanında uzmanlaşmıştır ve drama ve dramaturji, sağlık, egzersiz, felsefe, anatomi, yoga, nefes alma, meditasyon ve Ayurveda üzerine eğitim almıştır.
Sinema, edebiyat, yemek ve doğa onun ilham kaynakları arasında yer alırken, yürüyüş ise en büyük tutkusu olup, her yıl Hikefulness teması altında çeşitli yürüyüş gezileri düzenliyor.
Gazeteci meslektaşı Carina Nunstedt ile birlikte, Bazar Förlag ile birlikte "KEDİ GÜCÜ - Kedilerin İyileştirici Gücü" adlı kitabı yazdı . Kitap Nisan 2022'de yayınlandı ve Japonya, İtalya ve Mısır da dahil olmak üzere 11 ülkeye satıldı. Ulrica ayrıca, popüler kitap "ANDAS - Nefesler Arasında Hayat Gerçekleşir"e üç bölüm ve yeni bir önsöz yazdı. Kitap, 2022 baharında yeni baskısı yayınlandı ve sesli kitap olarak da mevcut.