SAKLI ZAMAN BAHÇELERİ
𝐵𝑒𝑛𝑖 𝑏𝑢𝑙𝑎𝑚𝑎𝑧𝑠𝑎𝑛 ü𝑧ü𝑙𝑚𝑒
𝐸ş𝑦𝑎𝑙𝑎𝑟ı𝑚ı 𝑏𝑢𝑙𝑎𝑐𝑎𝑘𝑠ı𝑛
𝐾𝑒𝑠𝑡𝑖ğ𝑖𝑚 𝑡𝑎ş𝑙𝑎𝑟ı, 𝑎ç𝑡ığı𝑚 𝑦𝑜𝑙𝑙𝑎𝑟ı
İş𝑙𝑒𝑑𝑖ğ𝑖𝑚 ℎ𝑒𝑦𝑘𝑒𝑙𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑏𝑢𝑙𝑎𝑐𝑎𝑘𝑠ı𝑛
𝑉𝑒 𝑔ö𝑟𝑒𝑐𝑒𝑘𝑠𝑖𝑛 𝑘𝑖 𝑏𝑖𝑛𝑙𝑒𝑟𝑐𝑒 𝑦ı𝑙 ö𝑡𝑒𝑑𝑒𝑛
𝑃𝑎𝑟𝑚𝑎𝑘 𝑖𝑧𝑙𝑒𝑟𝑖𝑚𝑖𝑧 𝑑𝑒ğ𝑒𝑐𝑒𝑘 𝑏𝑖𝑟𝑏𝑖𝑟𝑖𝑛𝑒
Bige Hanım’ın sosyal medyada karşısına çıkan bu dizeler , “Binlerce yıl öteden parmak izlerimiz değiyor mu birbirine?” sorusuyla yazarımızın düşüncelerinde yer ederken kitabımızında biz okurlarıyla buluşması için tohumlarının atılmasına sebep olmuş ve iyi ki de yazarımızın yolu bu güzel Likya şiiri ile kesişmiş.
Öyle güzel bir hikâyeki Saklı Zaman Bahçeleri; üç farklı zamanda üç ayrı hayat hikâyesine konuk ediyor yazarımız biz okurlarını.
Veee ilk hikâyemiz ile çok uzun zaman öncesine,
MS 391 yılına açılan bir kapıdan içeri doğru süzülüyoruz.
İskenderiye Kütüphanesi ve onun yakılışına dair farklı farklı söylentiler okumuş olsak da sanki yazarımız o yıllarda oradaymış ve tanık olmuşcasına bir anlatım okuyoruz ilk hikâyemizde.
İskenderiye Kütüphanesi’nin kâtiplerinden biri olan Acelenius’un bilgeliği ile kölelikten özgürlüğe giden yolda, hayatını ve binlerce köklü keşif ile 300 yıllık bilginin yok oluşuna tanıklık ediyoruz.
İkinci hikâyemiz de ise 16. yüzyıl İstanbul’un da çömlek ustası olan Agâh Efendi ve onun ailesini tanıyoruz. Çevrede sevilip sayılan sözü geçip güvenilir birisinin yapabileceği ulu çınar ağacının bekçiliği görevini de üstlenen Agah Efendi’nin insanlara yardım ederken zor günler geçiren ailesinde yaşanılanları içimiz sızlayarak okuyoruz.
Son olarak tüm dünyanın aynı anda zor bir süreçten geçtiği pandemi zamanlarında filizlenen bir aşkın tarafları Umay ve Kaan ile tanışıyoruz. Birbirine zıt iki karakterin birbirlerini nasıl değiştirdiklerini okurken içimiz sıcacık oluyor ve onların dönüşümleri biz okurların da yüreğine dokunuyor.
Veee akıllarda olan “İnsanlar ne uğruna ne hayatlar yaşadı, binlerce yıl önce yaşanan hayatlar bugünün gerçeklerine etki etti mi dersiniz?” sorusu cevap buluyor hikâyelerimiz ile.
Başka bir yüzyılda bizim yaşadığımız hayatlar, bıraktığımız izler bambaşka insanların yaşamında yankı bulacak belki de ne dersiniz?
Kesinlikle ve kesinlikle TAVSİYEMdir eserimiz.
Syf: 370 Bige Güven KızılaySaklı Zaman Bahçeleri