Kitapta doktora öğrencisi olan tatlı mı tatlı kızımız Olive ile herkes tarafından "meşhur pislik" diye anılan biyoloji profesörü Adam'ın arasındaki sahte sevgililiği okuyoruz.
Kitap, okurken ne olacağını çok kolay bir şekilde tahmin edebileceğiniz bir kitaptı. Normal bir romantik komedi kitabı akışına sahipti. Ters köşe oldum diyebileceğim tek bir yer vardı.
Başlarken önyargılarım vardı ve sıkılacağımı düşünüyordum ancak yazarın dili çok akıcıydı. Ayrıca kitap hızlı ilerliyordu fakat bu rahatsız edici bir hızlı ilerleme değildi. Hatta kitaba ayrı bir okuma zevki kattığını düşünüyorum. Bunların yanı sıra çiftin arasındaki tatlı etkileşim bana gayet güzel geçti ve okurken zevk aldım.
Sanırım tam çerezlik romantik komedi okumaya ihtiyacım olduğu bir dönemde okudum kitabı. Bu yüzden de fazlasıyla sevdim. Tek beğenmediğim yanı kitap çok hızlı bitmiş gibi gelmesiydi. Aslında yazar yerinde bitirmiş ve gereksiz uzatmamış ancak çiftimiz ve hikaye beni o kadar sardı ki sayfalar hızla aktı, bir anda kitap bitiverdi.
Uzun lafın kısası romantik komedi okumak isterseniz ve çok hafiften bilim de olsun derseniz şiddetle öneririm. Ali HazelwoodAşk Hipotezi