BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE - Grigori Petrov
2026 2. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2026 00:00
BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE - Grigori Petrov Atamın önerdiği ve yeni okuduğum için utanç duyduğum; ama ''olsun geç olsun güç olmasın belki de daha yeni okuyup anlayabilecek kafaya ulaşmışımdır'' dediğim kitap. Kitap genel hatlarıyla bir kurgu anlatmaktan ziyade Finlandıya ve onun kalkınma hikayesini, aydınları ve halkın nasıl eğitildiğini, hangi prensiplere uyulması gerektiğini ve nelerin unutulmaması gerektiğini Snellman ve onun prensipleri üzerinden anlatıyor. Atamızın ders almamız, sindirmemiz ve uygulamamız için önerdiğine emin olduğum bu kitabın dili çok akıcı ve keyifli olsa da herkese uygun olduğunu düşünmüyorum. Bir yerden sonra insan ''Bana ne Finlandiyadan yahu'' diyebilir gayet rahat. Şayet benim de bazı uzun chapterlarda birkaç kez ''tamam abi anladık fikri yeter devam et'' dediğim olmadı değil. Eğitici özelliği ve bazı mantıksal kuramları gayet güzel, kafama birçok yeni mantık sokmasından dolayı 9/10 verebilirim. Özellikle kışla eğitimi konusundaki chapter gayet başarılıydı.
İnceleme
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025124,9bin okunma