Johann HariÇalınan Dikkat Yazarımızın kendi odak sorunlarının kaynağını bulmak için kendisine teknolojiden izole bir tatil ayarlıyor ancak bu tatilde canı çok sıkılıyor ve bazı şeylerin farkına varmaktadır. Odaklanma hususunda kendisine yardımcı olabilecek bilim adamları, yazarlar, mühendisler, eğitmenlerin yanlarına ülkenin bir ucundan bir uca gitme serüvenini sürükleyici bir hikaye anlatır gibi sizi de içine çok güzel çekerek bizlere sunuyor.
Bizi sürekli rahatsız eden sanal uyarıcılar, kendimize neden hakim olamıyoruz ,obezite, dehb, beynimizin düşünce gücü ve hormon dengemizi etkileyen dış unsurlar, facebook, twitter gibi sosyal medya platformlarının bizi ellerinde tutmak için kullandığı psikolojik sistemleri gibi birçok kavram ve düşünce ögesini yazarımız kaleminden geçirmiş, tartışmış ve bunlara cevap bulabilmek için konu bazında yetkili veya ilgili kişilerle konuşup vardığı sonuçları bizlere anlatımıyla sunmuş.
Kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum. Zihninizi aktif olarak yazarın sorularına yanıt bulmakla ve bu soruların günlük hayatımızda bizi etkileyen kısımlarını yazarla beraber cevap ararken kullanacaksınız.