2026 3. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 20:13
Toplumun kıyısında kalmış, hayata tutunmakta zorlanan insanların hikâyeleri üzerinden yalnızlık, öfke ve umutsuzluk temaları işleniyor. Ancak bu kitapta, yazarın güçlü anlatı potansiyelinin tam olarak ortaya çıkmadığını düşünüyorum. TEMALAR * Yalnızlık ve yabancılaşma * Kırık aile yapıları * Öfke ve hayal kırıklığı * Toplumsal kenarda kalmışlık GÜÇLÜ YANLAR * Atmosfer kurma becerisi: Karanlık ruh hâli iyi yansıtılıyor. * Dil: Yer yer oldukça güçlü ve çarpıcı cümleler var. * Gerçekçilik: Karakterler tanıdık ve inandırıcı. ZAYIF YANLAR * Tekrarlayan temalar: Öyküler arasında belirgin bir çeşitlilik yok. * Etkisiz sonlar: Birçok öykü güçlü bir iz bırakmadan bitiyor. * Derinlik eksikliği: Karakterler potansiyel taşısa da yeterince derinleşmiyor. * Okurda yorgunluk: Sürekli karanlık ton, okuma isteğini azaltıyor. NEDEN 10 VERMEDİM? Atmosfer ve dil güçlü olsa da, öyküler bütün olarak yeterince etkileyici değil. Sonuç olarak, yazarın dünyasına aşina olanlar için tanıdık bir atmosfer sunmasına rağmen edebi çeşitlilik ve etki açısından zayıftı. Güçlü cümleler barındırsa da, bütün olarak tatmin edici bir öykü kitabı hissi vermiyor.
Hikâyem ParamparçaEmrah Serbes · İletişim Yayınları · 20215,9bin okunma