Alıntıların tamamı başka yazarlara ait!!
2021 8. kitabı
Kitabı okudum. Geldim merakla kitapla ilgili incelemeleri, alıntıları da okudum. kitabın neresi bu kadar sevildi çok merak ediyorum. Tesla, Meryam, İlias ve mafya babası çocuk. Kendimi zorladım ama yok. Sevilecek gibi değil. Nöroroman da bana göre tamamen ticari bir tanım. Kitapta duyup şaşıracağınız herhangi bir “nöro” bilgi yok. Köpekler insanlardan şu kadar kat fazla koku alır.. yumurta içerden çatlarsa hayat başlar ama dışardan çatlarsa ölüm olur.. vs. Bunlar klişe değil de ne? Kitap akıcı tamam, kolay okunuyor. Ama ne yeni bir şey söylüyor, ne de yeni bir bakış açısı katıyor. Bir de arkadaşlar lütfen yazarın, diğer yazarlardan alıntıladığı şeyleri sanki o yazmış gibi burda alıntı olarak paylaşmayın. Alıntıların nerdeyse tamamı bu yazara değil, farklı yazarlara ait. Zaten ben burda yazara değil, size kızıyorum. Bu kitabı koca ülkede bestseller yaptığınız için ve ünlü yazarların sözlerini bu kitaba ait gibi paylaşıp okuyucuyu yanlış yönlendirdiğiniz için.
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201919bin okunma
··1 alıntı·
23,8bin Gösterim
Ve kitabı usulca aldığım rafa geri bıraktım bu faydalı yorum için teşekkürler
Bu yorum görüntülenemiyor
3 seriyi de soluksuz okuyan biri olarak yorumunuz beni çok şaşırttı.Beğeni ve zevkler tercihe göre şekil alsalarda böyle bir yorum alacak kadar da kötü değil bence bir sağlık çalışanı olarak nörobilim romanında olabilecek bir çok ayrtıntıya fazlasıyla değinmiş diğer insanlarında anlayabilmesi adına daha fazla bilimsel detay vermesi okuyucuyu yormaz mıydı?Yeni ve genç bir yazar olarak ülkemize değer kattığını düşünüyorum piyasada ki yeni bir çok kitaba kıyasla
Benim sanırım nöroroman denildiğinde beklentim daha farklıydı. İçerik tam olarak onu karşılamadı 🤔 yine de dediğiniz gibi herkesin zevki farklı. Bu kadar gündemde olduğuna göre bu da önemli bir başarı yazar adına.
1 yanıtı göster
Kitabı çok beğenerek okudum. Bu kitabı beğenmeyen arkadaşlar hangi kitaplari beğeniyor acaba onu çok merak ettim.
Önceki 2 yanıtı göster
Valla çok güzel kitaplar okuyoruz bu çöp yerine.
Kesinlikle katılıyorum. Ücret iade garantisi varmış keşke karalamadan okusaydım direkt iade ederdim.
Kitapta başka yazarlara ait alıntılar var ama o alıntılar bölüm başlarında sadece. Alıntıların bu şekilde kullanıldığı başka kitaplarda var. Yani kitap tamamen başka yazarların alıntılarından oluşmuyorki. Onu da geçtim değişik bilgi yok demişsiniz şaşırdım. Kitaplardaki her bilgi olağan üstü şaşkınlık yaratacak bir bilgi olmak zorunda değil. Kaldı ki sizin bildiğinizi baskası bilmeyebilir. O yüzden size basit gelen bir bilgi başka birine değişik bir bilgi gibi gelebilir.Tıbbi bilgiler vermiş kitapta bu tarz bilgiler örneğin Tess Gerritsen ın kitaplarında da mevcut. Evet Tess daha derine iniyor. Ama o zaten adli tıp içerikli kitaplar yazıyor. Pia Mater bilim kurgu gibi. Ben çok sevdim. Herkese de tavsiye ederim.
Bilgiler bana sorarsanız klişe, öyle düşünmeyenler de olacaktır elbette. Farklı yazarların alıntılarıyla ilgili yazarı eleştirmedim zaten. Okuyucuların alıntıları yazara ait gibi paylaşmasını eleştirdim. İnsanlar bu alıntılara bakarak kitapla ilgili farklı beklentilere girebilir. Görüşünüze saygı duyuyorum tabiki. Her kitap herkese hitap edemez, iyi günler size
2 yanıtı göster