2026 13. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 21:01
Bu, Beyhan Budak’tan okuduğum ikinci kitaptı. Açıkçası kişisel gelişim kitaplarını pek sevmem; çoğu bana üstten konuşan, akıl veren bir tonda gelir. Ama Beyhan Budak’ın kitapları bu algıyı gerçekten kırıyor. Kitap boyunca “Ben sana bilmediğin şeyleri öğretmeye değil, bildiklerini hatırlatmaya geldim” hissini çok net veriyor. Sohbet eder gibi yazıyor; kendi hayatından ve danışanlarının yaşadıklarından verdiği gerçek örneklerle anlattıklarını somutlaştırıyor. Bu da okurken sürekli “Evet ya, tam olarak bu” dedirtiyor. Benim için bu kitaplar “okudum, bitti” kitapları değil. Ara ara dönüp altını çizdiğim yerlere baktığım, hayat yolculuğunda kendime hatırlatmam gereken küçük ama çok kıymetli dipnotlar gibi. Hem zihnime hem ruhuma iyi gelen, yormayan ama düşündüren okumalar oldu. Eğer sen de “kişisel gelişim sevmiyorum” diyorsan, bu kitaba yine de bir şans vermeni öneririm. Çünkü bu kitap kişisel gelişimden çok, kendini fark etmeye dair uzun ve samimi bir sohbet. Beyhan Bey'in sohbetine sağlık. Beyhan BudakBeyhan Budak
Kendine İyi Davran Güzel İnsanBeyhan Budak · Kronik Kitap · 202512,9bin okunma