Bir Aşk gerginliği, tekinsizliği son satırına kadar okuyucuya yansıtan kasvetli ama etkileyici bir novella. İşinden ayrılıp küçük bir kasabada eski bir ev kiralayıp orada çeviri yapmak isteyen yalnız bir kadındır Nat.Gittiği yerde pek dostça karşılandığı söylenemez.Taşranın boğuculuğunda sıkışır kalır.İnsanlar da ona kucak açmazlar. Taşradaki dedikodu ve yabancılama kültürünü her satırda görüyoruz.İnsanlar ilginç ama Nat da tuhaf bir karakter. En iticisi olan sevimsiz ev sahibi Nat'a onun gibi yalnız ve yaralı bir köpek verir.Köpekle yaşadıkları kasabadaki hayatını zorlaştırır. Yaşadığı bir gönül ilişkisi de iyice tepkileri üzerine çekmesine neden olur Hikâyedeki kişiler oldukça enteresan, soğuk ve mesafeli bir hava hakim satırlara, karakterler de öyle.Nat da anlaşılması güç şeyler yapıyor bazen, insanın içinin akacağı bir kadın değil. Ama küçük yerde yabancı bir kadın olmanın zorluklarını dibine kadar yaşıyor.Eser, küçük şehirdeki dedikodu kültürünü, yalnız bir kadının toplumdaki ötekileştirilmiş hâlini, mahalle baskısını güzel vermiş.Atmosfer yaratmada yazarı oldukça başarılı buldum. Sinir bozucu tiplerle yazılmış iyi bir kitap.#okudumbitti #okudumokuyun @selyayıncılık#biraşk #saramesa #ispanyoledebiyatı