···Okunma: 08 Şubat 2026 21:45 Her şeyden önce bu kitabı beğenmeye niyetim asla yoktu. Sobe incelememe bakarsanız ilk iki kitaba çok bayılmadığımı görürsünüz. Nasıl gelişti de kitaba 10 puan verdim hatta baya da etkilendim bilmiyorum. Gerçi biliyorum ve tam olarak onu anlatacağım sanırım.
Bu kitaptaki karakterleri sevebilmemiz için çok nedenimiz yoktu. Hatta bolca nefretlik şeyler vardı. Ama düşündüğümüzde bu karakterlerin yerine kendimizi koyduğumuzda tüm insanlardan nefret etmek için fazlaca sebebimiz olduğunu gördüm. Biz insanlar hatalar yapmaktan mesulüzdür. Böyle deyince garip oluyor ama insanlar dünyaya hata yapmak ve hatalardan ders almak için gelir. Dini inançların temelinde de cennet - cehennem kavramlarının ucunda da hata yapmak ve sorumluluk bilinci var derinlemesine düşündüğümüzde.
Bir yukarıdaki paragrafta bahsettiğim şeyi, kitaplardaki karakterlerin de özünde insan olarak yazılmasının hedeflenmesi tam olarak kafama oturduğunda fark ettim. (Çok karışık cümle kafam karıştı) İnsanlığın griliği çok şeffaf bir şekilde görülüyordu seride. Özellikle bu kitapta.
Ben yazarın bu kitaptaki yazım diline bayıldım. Serinin ilk iki kitabını okumadan önce HGOİ okuduğum için yazarın serinin sonuna kadar yazım dilini arşa çıkardığını biliyordum (hgoiden bahsediyorum) ama son iki kitabın çıkış tarihinin saklambaç ve sobeden sonra olduğu kısmını aklımda tutmamışım. Bu kitapta bildiğiniz üzere aralık ayında çıktı. Ve sonunda Kabal kalemi beklentimi bu kitapta aldım.
Kitaptaki olayların bağlantısının kuruluş şeklini çok sevdim. Tahmin edebildiğim şeyler de vardı ama edemediğim bir iki şey de gördüm ve bu beni baya mutlu etti okurken. İlk 200 sayfa bittiğinde kitap bitene kadar başından kalkamayacağımı anlamıştım. Dolayısıyla merak duygusu hep bir kenarda benimle kitabı okudu.
Bu kitapta suçlu kişiden memnunum (sarılma emojileri var görünmüyorsa diye bilgilendirme)
Bir de Sobe incelememde smut içerikten şikayetlenmiş gibi olmuştum azıcık. Bu kitapta smut içerik yok denebilecek kadar az (1) olduğu için de belki de daha çok keyif aldım. Ve kesinlikle kızlar artık liseli gibi davranmıyordu.
Son olarak:
Spoiler, bittiğinde uyarı koyarım
Suçlu hakkında falan vermeyeceğim spoiler ama spoiler gibi hissettim o yüzden uyarı var.
ARKADAŞIM İLAHİ KOMEDYA SAHNESİ NEYDİ ÖYLE????? BEN ÖLDÜM ÖLDÜM DİRİLDİM BURDA TAMAM MI!!! ÇIĞLIK ATTIM EVDE RESMEN
Yazarın kalemine gerçekten hayranlığım son 130 sayfada bir kere daha ortaya çıktı. Cehennemin 9 katı falan of aşırı iyiydi ölüyorum sanırım
Bir de Ansel Dedektif bence hallolur araları zaten yazar ucu açık bıraktı kitabı neyse uyarı kapayım.
Spoiler bitti
Bence yeni bir kitap daha gelecek ve eğer yeni kitap bu kitap gibi olacaksa okumaya baya hazırım. Bazı ucu açık kalan durumlar vardı kitabın sonunda. Onları da Maddie kitabı olursa orada görürüz diye düşünüyorum.
KISACA BAYILDIM SÜPERDİ ilk iki kitabı sevmemiş olabilirsiniz ama bu bir şans vermeye değerdi.