2026 17. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2026 00:00
"5G , CERN, Salgınlar ve Karantina. Krizleri Kimler Yönetiyor? Yaşananların ve Yaşanacakların Ardındaki Kadim Gerçekler!" Bu Büyük Sırlar (Kadim Geçmiş Yakın Gelecek) kitabının afişi. Pandemide okumuştum ve vay be demiştim, kıyamete hazır bir moddaydım ve tüm kıyamet senaryolarını sevgiyle kucaklıyordum zaten. “Bizim ayetlerimizi yalanlayıp da onlara karşı kibirlenmek isteyenler var ya, işte onlara gök kapıları açılmayacak ve onlar, deve iğne deliğine girinceye kadar cennete giremeyeceklerdir! Suçluları işte böyle cezalandırırız!” (A’RAF suresi 40. ayet) Bu da Anatula (Kayıp Kıtalar, Kara Delikler ve Kuran'daki Bilim) kitabından ve şu an yakın olduğum tek şey toprak. Gök bilim? Evet müthiş bir şey ama hepimizin bütün hücrelerimizde anlaması gereken bir şey olduğunu zannetmiyorum artık. Çünkü tükeniyoruz bir yerde. Ben bilim adamı değilim bir fen geçmişim de var evet ama öyle olmayan birinin gözünden çok zor bu gerçekler. Mesela akşama Passengers izleyesim var aşırı. Uzay Yolcuları. Evdeki ekiple izleyemem ama hayal işte. Neyse. Ama bu filmin çoğu kişinin göğüs kafesini açacağını değil daraltacağını biliyorum. Yazara bir sözüm yoksa da maalesef toprağa dönmek fikrinden daha korkunç kara delikler, paralel evrenler fikri. Bu kadar yoğun meseleyi bir el broşüründe vermek iyi bir fikir değil. 200 sayfa bu meselelerin hatta mesellerin M'si etmez. Kur'an-ı Kerim'in bir noktasını bile atlamamak gerektiğini biliyorum sadece bunun bu şekilde anlatılabileceğini düşünmüyorum. Her şey bilimselleştirilmeye çalışılıyor, zaten öyle ama ileriyi görmeye çalışmaktan anı göremeyebiliyoruz. Buna üzülüyorum. Bilimselleştirme çabası hz sahabeye kadar uzanıyor bazen, ne yani biz onlardan iyi mi anlıyoruz şu anda? O zaman elimizde patlar tüm gerçeğimiz. Hz. Sahabe nutfeyi, mudğayı, alakayı emin olun bizden iyi biliyordu, biz de şimdi cenini, fetüsü, embriyoyu biliyoruz. Bu kadar basit. Kimse kimseden daha iyi anlamıyor. Kaç kişi geceleri yıldızları izliyor şimdi? Peki ya çölde hz sahabe? Tek bildiğim gökyüzünü anlamak kadar yeryüzünü yaşamak da var. Toprağı tanımadan göğü anlayamayız. Evet karadelikler evet paralel evrenler evet ışıktan hızlı melekler bunların hepsi evet ama turabı bilmeden olmaz. Ben şu an kitabı çürütmeye vs çalışmıyorum çünkü öyle bir meselem yok sadece bunu umuma mal edemeyiz. Sadece Şimdi bak Allah'ın rahmet eserlerine, yeryüzünü ölümünün ardından nasıl diriltiyor. Bunu yapan, elbette ölüleri de öylece diriltecektir; O herşeye hakkıyla kadirdir. (Rûm Sûresi: 50.) ayetiyle yeryüzünde görmeye bir teşvik var buna. Aynı şekilde Târıkın ne olduğunu nereden bileceksin? (O, karanlığı) delen yıldızdır yine göğü işaret eden ayetlerde gökyüzüne bak diyor. İkisi de evet. Sadece şartlarımızla bakalım. Ve uzaklara bakmak için bir sineğin gözünde görebileceğimiz yaradılışı kaçırmayalım. Yazacak çok şey var ama benim de bir sınırım var. Atıp tutamam. Bazı gerçekleri ilk önce kendimizde bulacağız. Ben böyle düşünüyorum.
Anatula Kayıp Kıtalar, Kara Delikler ve Kuran'daki BilimOlgun Aydoğu · Hermes Yayınları · 201312 okunma