15 yaşındaki Oscar Dreyer-Hoff
akşam arkadaşında kalacağını söylediği için ailesi yokluğunda endişelenmemistir. Ancak sabah olupta masada bir not bulunca işlerin sandıkları gibi olmadığını fark ederler. Notta bir alıntı vardır adaşı Oscar Wilde'in bir kitabından alıntı. Jenne ve Annitta kaybolan bu gencin izini sürmeye başlar. Ama işleri hiçte kolay değildir. Ailenin notu geç bulması, Oscar'ın arkadaşında kalacağını dile getirmesi zaman kaybetmelerine neden olmuştur.
Oscar kaçırırdı mı, kendi mi gitti bir muammadır. Zira bulunan not fidye notundan ziyade intihar notuna daha yatkındır.Üstelik ailene ait tekne rıhtımdaki yerinde değildir. Oscar gibi o da kayıptır.
Rıhtımın yakınlarındaki yakma merkezinde bir erkek ceseti bulunmuştur.Tüm işaretler Oscar'ı gösterse de ona ait olmadığını ama onunla bağlantılı olabileceğini fark eden dedektifler gittikçe çetrefileşen davayı çözmek için gecelerini gündüzlerine katarak çalışırlar.
Yeni bir cesettin ortaya çıkması zamanların ne kadar daraldığını bir göstergesidir de aslında.
Oscar'ın okulunda öğretmen olan Lis bir tren kazasında yaşamını yitirmiştir.
Oscar'ın kaybı,okulundaki iki öğretmenin ölümü ile temposu hiç düşmeyen kitap okuyucu esir ediyor adeta.
Sırlar, yalanlar, kayıplar ve ölümler aksiyonun hiç bitmediği serinin bu üçüncü kitabını soluksuz okudum.
The Kitap Yayınlarıkahvekokulukitaplarim
RıhtımKatrine Engberg · The Kitap Yayınları · 2023176 okunma