Nasıl güzeldin nasıl beni derinden etkiledin sen böyle kanını satan adam Xu Sanguan
Küçük ve yoksul bir kasabada kendi halinde yaşayan Xu Sanguan iki arkadaşı Genlong ve A Fang ilkkanı satmaya gittiğinde genç bir delikanlıydı. Kanını nasıl satması gerektiğini ilk arkadaşlarından öğrenmişti, kanını satmadan önce ne yapması gerektiğini, kan alım şefine nasıl davranması gerektiğini, hediyelerle onun gönlünü feth etmesi gerektiğini.
Kanını sattıktan sonra ne yiyip ne içmesini de arkadaşlarından öğrenmişti. Ve kanını ilk sattığı zaman parayla ne yapacağına da karar vermişti, evlenecek bir kız bulacaktı kendine, bulduda Xu Yulan namı değer “Kızarmış Börek Güzeli” evlenip üç tane erkek çocukları oldu. Ama yoksulluk ipek fabrikasında çalışan Xu Sanguan peşini bırakmadı ilk evlenmek için kanını sattığında bir dahanı satmayacaktı. Ama sonrasında ailesini geçindirmek için sattı kanını, yıllar geçip büyüdüğünde de sorunlar ve dertler peşini bırakmayınca kanını yıl yıl satmaya devam etti.
 Kanıyla kurduğu ailesini kanıyla besledi, ve bir gün kendisi için kanını satmak istediğinde artık kimsenin onun kanına ihtiyacı yoktu.
Az güldüren çok düşündüren bir eser okudum kitap dostlarım, çok güzeldi, severek okudum okumak isteyenlere de şiddetle tavsiye ediyorum.
Bir babanın ailesi için yapamayacağı hiçbir şey yoktur, bunu eseri okuduktan sonra daha iyi kavradım okumak isteyenlere şimdiden keyifli okumalar.