Merhabalar, bugün Rüzgara Dokunmak kitabını yorumlayacağız.
Kadın karakterimiz Rüzgar, çok başarılı ve hırslı bir asistan doktor. Geçmişinde babasından şiddet görmüş ve on sekiz yaşında evden kaçarak kendi hayatını kurmaya çalışmış çok başarılı bir karakter. Yaşadığı zorluklara rağmen pes etmeyip bugünlere kadar gelebilmiş ama zamanında annesini ve kardeşini geride bırakıp kaçtığı için hala bunun vicdan azabıyla yaşayan bir kadın. Tuna ise geçmişinde kötü işlere bulaşsa da şu an daha sakin bir hayat sürmektedir. Ve bir gün Rüzgar'ın üst dairesine taşınır ve komşu olurlar, bu şekilde tanışırlar.
Kötü bir tanışma gerçekleştirseler de Rüzgar, Tuna'nın aralarını düzeltmeye çalışan ısrarlı tavırlarına karşı koyamaz. Tuna zor da olsa Rüzgarın sert kabuğunu kırarak onun güvenini kazanır ve sevgili olurlar.
Bu arada Rüzgarın hayatına, gizli notlar bırakan ve onu takip eden birisi dahil olur. Zamanla bu psikolojik şiddet fiziksel şiddete de dönüşür. Rüzgar tüm bu iş yoğunluğunun arasında bir de bu takipçiyle uğraşmak zorunda kalır. Onu bulmak için büyük bir uğraş sarf ederler ve bu da psikolojik olarak yıpranmasına neden olur. Bütün bu süreçte onun en büyük destekçisi Tunadır.
En sonunda takipçi yakalanıp cezasını çekse de Rüzgar bu sefer de hastanede kaybettiği itibarını geri kazanmaya çalışır. Bu sırada Tune sayesinde annesi ve kardeşiyle de kavuşur.
Bu şekilde kitap genel olarak güzeldi, sıkılmadan okudum. Rüzgar karakterinin yaşadıkları karşısında pes etmeyişi ve güçlü olması, Tunanın ise her koşulda Rüzgarın yanında olması güzeldi. Okumak isteyenler için önerilebileceğim bir kitaptır. Rüzgara DokunmakK. Kübra Berk
Rüzgara DokunmakK. Kübra Berk · Ephesus Yayınları · 20202,999 okunma