Ne yakındır bana ne de gayrıdır .
2026 20. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2026 22:59
Şiir kitabına inceleme yazılmaz biliyorum da acayip şeyler okudum ya. Şiirin matematiği de oluyormuş. "Öldüren ben; ölen sen; kabirde yatan benim." Türev integral bırakmamış bana göre. Bunu yaşayan bir bakışla anlar, anlamayan, bilmeyene gelince bilmediğine anlamadığına kurban kessin. Onun dışında şairin şiirlerinin okunması ve karakterinin saygıyı hak etmesi arasında dümdüz bir çizgi vardır benim için, sayarak okudum, bildiğim kadarıyla bunu sonuna kadar hak ediyor. Babasını seven adam kötü olur mu hem? Tüm şiirlerine bayılamam. Ben hepsini hazmetsem mahvolurdum. Ama çok yerde bir durdum bir daha okudum. Diyorum ya şiire şiir mi yazayım, bu kadar diyebiliyorum. Bildiğim, şiirin aşkla arasında bir şey yok. Oradan oraya bir şey ya da yol yok direkt olarak birbirine yapışık iki çizgidir bu ikisi. Ve insan. Kalbini tuta tuta bir şiiri okuyorsa vay o insanın haline. Çünkü başka birinin kalbi yana yana attığı çığlığı okumak kolay değil. Şiire dökülmüş bir aşk en kötü günde bile kaybolmaz, bir aşk kalpte şiiir olduysa ömrü billah iflah olmaz. Burada keseyim. " Bırak da, böyle bitsin bu günahkâr serüven Bırak da kurtarayım bu emânet sarayı Yeter, intiharınla oyduğun yüreğimi Umutsuz şarkılarla avutulduğum yeter " Velhasıl. Dünya üzerinde kalbini hissetmeden ölmek seçeneği tüm bu acıları çekmekle kapışır, ama ruhsuz ama maddi. İsteyen istediğini seçiyor ve yolunu yürüyor. Kalbe layık olana aşık olunmuyor. Ruh birini seçer sen ondan sonra mahkûmsun. İster dağlara taşlara der reddedersin ister öper başına taç diye takarsın. Kavuşmakla ilgisi yok. İnsanın kalbinin ekmeğini inkar etmediği tek şey budur:Aşk . Aşkla gurur duyulur maşuktan utanmak yerine. Bence bu budur. Kimse kimseyi beni sevmedin o yüzden layık değilsin diye zorbalamasın. Tabiri caiz ise git ötede sev. Bize verilen nimet sevgi, sevgili değil her zaman. Herkes kendi kalbini hissetme nimetine şükretsin. Kalbini gram kadar tanımadan hiçbir sınırını bilmeden ölen nice insan var. İşte. Aşkın acıları bu hiçlikle kapışıyor. Tercih meselesi. Hepsi bu kadar .
Şiir
RüveydaNurullah Genç · Timaş Yayınları · 20247,1bin okunma