2026 3. kitabı
Kitap için ayrıntılı ve ciddi bir değerlendirme yapsam muhtemelen puanım 5 üzerinden 3'ün altına düşebilirdi ama şuan ki ruh halimi dağıttığı, aradığım şeyleri bana sağladığı için tam da 3 yıldızlık bir kitap oldu benim için.. Üst üste fantastik ya da diğer türlerden okuduğum dönemlerde araya romantik komedi eklemeyi genelde severim. Bu kitap için de aynısı oldu. Okurken eğlendirdi beni, yüzümü de gülümsetti çoğu zaman, ayrıca hızlı da okuttu. Ancak karakterlerin fazla yüzeysel yazıldığını düşünüyorum. Esme'nin her şeyi sadece para için yaptığının yansıtılıyor oluşu okurken beni aşırı rahatsız etti mesela.. Sanki sadece Çakır'a hayır deme sebebi kazanacağı parayı kaybedecek olmasıymış gibi anlatılmıştı. Olayın diğer yüzü bir cümleyle yazılıp geçilmişti. Halbuki mevzu sadece para değildi. Esme için paranın, farklı alanlardaki özgürlükleri beraberinde getirmek anlamına geldiği çok da iyi işlenememişti. Çakır iyiydi hoştu ama çok katıydı. Sınırlarını hiç esnetmedi. Üzgünüm ama hiç de öyle beni etkileyecek bir fedakarlıkta bulunmadı. Aşkları hep onun sınırları çerçevesinde ilerledi ve gelişti. Okurken sevdim mi sevdim ama karakter incelemesine girersem içinden çıkamam gibi duruyor. Bu nedenle de iyi vakit geçirdiğim, eğlendiğim bir kitap diyip geçiyorum. Herkese iyi okumalar :)
İmera FeraPayelll · Parola Yayınları · 2025263 okunma