2026 10. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2026 16:47
"Elbette her kayıp birbirinden farklıdır ama yasın evrensel bir şey olduğunu anladım." #alinti Hayatlariyla ilgili farklı planlar yapraken kendilerini hiç ummadıkları anda büyük acının büyük yasın içinde bulan iki kadın... Bir tarafta eşiyle taşındığı yere adapte olmaya çalışırken eşinin ani bir uçak kazasında öldüğü haberini alan Annebel... Diğer tarafta düğün hazırlıkları yaparken idolü olarak gördüğü gazeteci meslektaşının intihar haberini alan Marina.... Ölümler resmi kayıtlara böyle geçse de iki kadının elinde bütün kanıtlara karşı, her şeyin yanlış olduğuna işaret eden kocaman bir " his" vardı. Onlar hislerinin peşinden giderken bize de, gücün ne kadar tehlikeli olabileceğini tekrar hatırlayacağımız bir kurgu düşüyor. Kitabın bir yerinde karakterler kendi aralarında yaptıkları durum değerlendirmesinde; "Burası Snowden filminden bir sahneye dönüşmüş." Kitabı okurken benim de düşündüğüm tam olarak böyle bir histi. Karşısındaki karanlığın derinliğinin nereye kadar indiğini bilmediği için, kolluk kuvvetleri dahil kimseden yardım alamayan, içindeki o hisse tutunarak hem olayı çözmeye hem hayatta kalmaya çalışan bu iki kadının hikayesi, aksiyon macera sahnelerini aratmayacak guzellikteydi. Güçlü erkeklerin, dokunulmaz kurumların ve her kapıyı açan paranın karşısında bu iki kadının hikâyesini çok beğendim. Evet kurgu çok tahmin edilemez ya da bilinmedik bir kurgu değildi. Ama zekice kurgulanmış ve çok akıcı bir anlatıma sahipti. Öyle ki böyle bir kitaba ne kadar ihtiyacım olduğunu okuyunca birkez daha anladım. Finans, entrika ve gizem, kirli oyunlar, ölüm kalım savaşı üzerine kitaplar sevenler için buraya bırakıyor ve herkese keyifli okumalar diliyorum. Siz bu tarz kitaplar okumayı seviyor musunuz? En sevdiğiniz okuma türü nedir? Hadi yorumlarda buluşalım #cristinaalger
Polisiye
Kirli ParaCristina Alger · The Roman Yayınları · 202063 okunma