2026 10. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2026 20:56
1985 yılları son günleri ile 1986 yıllarının ilk dört ayını kapsayan bir dönemde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında yaşanan, paranormal içeriğe sahip, ölüm vakaları kurgulu bir roman. Cinayetler, art arda gelen paranormal ölümler ile bir polisiyeden ziyade bir korku, gerilim romanı. Karakterlerinin 16 yaş civarı gençler olmasıyla da bir gençlik romanı diyebilirim kitap için. İnanç annesi, babası ve anneannesi Sitare ile birlikte yaşayan, maddi olanakları sınırlı bir ailenin çocuğudur. Onun ailesinin bir özelliği vardır ki anneannesi çingene soyundan gelir, hakkında büyücü ve cadı olduğu yönünde söylentiler vardır. Maddi durumu ve genel yapısı nedeniyle ezik olarak değerlendirilen İnanç bir gün zorbalıkla karşılaştığı akran grubunda ölüme sürüklenir. Amaç öldürmek olmasa da sonrasında gençler onun geeöek6ölüm hikayesini saklarlar. Sitare ise asıl gerçeğin farkındadır ve intikam alır. Peşpeşe gelen ölümler, inanç sorgulamajaro, satanist ritüelleri ile oldukça sıradışı bir kurgu ile karşılaştım kitapta. Zenginin güçlü olduğu, zayıfım, mağdurun ezildiği, insanların ötekileştirildiği bu dünyaya oldukça ciddi bir manifesto da sunuyor kitap. 1980'li yılların KKTC sokaklarında gezintiye çıkacağınız, o dönemin insanını özellikle de gençlerini moda ve hobileri ile okuyacağınız, diğer taraftan da varoluşsal sorgulamalara sizi davet edecek sıradışı bir kurgu sizleri bekliyor.
Cadı NeşteriGürkan Uluçhan · Herdem Kitap · 202624 okunma