2026 8. kitabı
soo, all the tits and legs obsessions aside çok uzunnn bir zamandır tuttuğum nefesi bırakmış gibi oldum. 2021 de okumuşum 2. kitabı inanılmaz gerçekten. araya bu kadar zaman bırakmak mantıklı mı bilemiyorum. yine de çok hızlı bir şekilde daldım kitabın evrenine. birçok şeyi hatırlıyor olsam da bir o kadarını da unutmuşum. chat gpt hafıza tazelememde yardımcı oldu sağ olsun. bu yolcuğun sonu tatmin etti mi etmedi mi diye düşünmeyecek kadar çok tükettim murakami’yi ama düşündüğüm zaman da evet ya bu sona okayim ben diyebiliyorum gönül rahatlığıyla. çok ilginç bir adam murakami. bir röportajında kitap yazmak rüya görmek gibi benim için demişti. bir bakıyorsun kolundan tuttuğu gibi çekmiş seni de o rüyaya. ilk okuduğum andan beri benimle yaşayan bir sürü karakteri var, aomame de onlardan biri oldu. her ne kadar murakami’nin kadınları yazma biçimi fazlasıyla problematik olsa da, aomame çok sevdiğim karakterlerden biri. en sevdiğim yazar değil artık kendisi ama en çok kitabını okuduğum yazar. hayatıma şahit olduğunu düşünüyorum bunca yıldır farklı bir bağ geliştirmişim gibi hissediyorum. 1Q84’ü bitirmek sadece yarıda kalan bir kitabı bitirmek gibi değil de aynı zamanda hayatımın bir erası kapanmış gibi hissettirdi. çok komik oldu böyle diyince neyse delulu is the solulu
1Q84 - 3. KitapHaruki Murakami · Doğan Kitap · 20172,339 okunma