Belki de Kendi Kalbinden Damlamıştır.
2026 11. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2026 21:32
İran edebiyatında modernizmin öncüsü Sadık Hidayet'ten, Kafka'nınki gibi karanlık, karabasanlı öyküler...Hidayet, 1930'lu yıllarda, ülke için pembe tablolar çizen yönetime, İran halkının yaşantısını keskin bir gerçekçilikle yansıtarak yanıt veriyor. Şiddetin ve tutkunun iç içe geçtiği bu öyküler fakirlik, hastalık, batıl inançlar, cincilik, kumalık "siga" düzeni, ikiyüzlülük, mistik hayata ve inzivaya kaçış, hayal kırıklıkları, kadının mal muamelesi görmesi gibi İran toplumunda kol gezen sorunlara birer ayna tutuyor. Geleneksel Doğu toplumunun çelişkileri, cinsiyetçilik, kadın-erkek ilişkilerini, din algısını, batılılı inanç sorunları üstüne kurulmuş ama odağına bireyi alan kısa ve akıcı öykülerinden oluşuyor. Şüphe, güvensizlik ve kuşkunun hüküm sürdüğü bir dünyada geçen aşk, tutku ve nefsin, şiddet ve ölümle iç içe geçtiği dramatik yaşam… Çok keyif alarak okudum, hatta iki tane hikayeyi böyle taburede karşılıklı bir dede bana anlatıyormuş gibi bir his oluştu. Üç Damla Kan Sadık Hidayet
Üç Damla KanSadık Hidayet · Yapı Kredi Yayınları · 20231,685 okunma