2026 7. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2026 00:28
çok güzel bir seri için tatmin edici güzel bir son <3 bir yandan neden daha önce okumadım diye kızıyorum kendime, bir yandan da keşke daha yavaş okusaydım da bitmeseydi diyorum:") bunun için yazarın akıcı anlatım tarzını suçlayabiliriz bence, dex yayınlarına rağmen. şimdi kitapla ilgili doğrusu sevmediğim bazı kısımlar oldu ama sonu güzel ve mantıklı bir şekilde toparlandığı için çok da takılmadım. sadece kitabın orta kısımlarında jude'un kendisini çok sevmeme rağmen sinirimi bozan bazı davranışları oldu. bunu her ne kadar "tamam sakin ol Sümeyye, bütün bunlar onun karakter gelişimi için gerekli" diye sineye çekmeye çalışsam da jude'un özellikle cardan üzerinde "hüküm" sahibi olmaya dair takıntısı çok sinir bozucu olmaya başladı zamanla. ve sağolsun bu karakter gelişimi de son sayfalarda anca oturdu. spoiler olmaması için detaya girmeyeceğim ama cardan malum durumdayken ve jude onu sevdiğini kendisine itiraf ederken bile hep ona hükmedebileceğine dair olan o ihtimali düşünüyordu. ve doğrusu bir an ödüm koptu cidden yapacak mı diye, neyse ki son anda sıyrıldı. cardan ve jude arasındaki romantizme daha çok odaklanılmasını isterdim. aralarındaki her sahne çok güzel yazılmıştı ama çok geç okuduk bence bunları. ve çok az okuduk. #ineedmore yan karakterlerle kurulan ilişki çok güzeldi. özellikle gölgeler meclisi, Kakalak&bomba <33 bebeklerim. hayalet'ten bir önceki kitapta çok nefret etmiştim ama bu kitapta sebepleri açıklandı ve doğrusu nefretten çok üzüldüm ona. yaşadıkları çok ağırdı gerçekten. onu da taryn ile biraz okumak isterdim, bence güzel bir ilişkileri olurdu. taryn'den önceki kitapta çok ama çok nefret etmiştim ve hayalet'in aksine ona üzülmedim de. bence jude onu çok çabuk affetti. evet sonuçta kızkardeş, taryn bile olsa atsan atılmaz satsan satılmaz, ama biraz süründürebilirdin bence. vivi seriye çok renk kattı bence, sevdim bu karakteri. ayrıca heather'ı da sevdik ve pinterestte bir yorumda heather'dan nefret ettiğini söyleyen birini görmüştüm, son sayfaya kadar acaba bu nefreti hak edecek ne yapmış olabilir dedim ama... hiçbir şey. niye nefret ediliyor ki çok tatlı ve gerçekçi bir karakter bence. ayrıca cidden hiçbir şey yapmadı dbdhhdhf. oak'a zaten diyecek bir şey bulamıyorum, çok tatlıydı ve onun kitabına geçmek için sabırsızlanıyorum!!! ve şu yeni gelen kızıl bereli peri (adını unuttum) bence jude ile olan ilişkileri ve kendisi de çok iyi yazılmış bir karakterdi. yazarın tek kitapta karakteri bu kadar benimsetmesi ayrı bir başarı. kitabın kötü karakterlerinin de iyi yazıldığını düşünüyorum. özellikle madoc ve ikizler -daha doğrusu jude- arasındaki ilişki çok çarpık ve sinir bozucu derecede gerçekçiydi. jude'un madoc'a karış duyduğu tiksinti karışımı minnet ve hayranlık duygusu; ayrıca madoc'un da jude'a karşı duyduğu sinirle karışık hayranlık, saygı ve "işte benim kızım" duyguları güzel işlenmişti bence. oriana ile olan ilişkileri de aynı şekilde. nicasia ile daha gerçekçi bir rekabet görmek isterdim aralarında, bence çok çabuk kapandı. söyleyecek daha fazla bir şey bulamıyorum. evreni, kurgusu, karakter ilişkileri ve gelişmeleri, temposuyla bence çok güzel ve okunmaya değer bir seri. diğer kitaplarını da okuyacağım en kısa sürede. doğrusu bu noktada elfhame sınırlarında geçen herhangi bir kitaba hemen atlarım çünkü elfhame benim yuvam!!! jude, seni çok iyi anlıyorum canım. ayrıca jude ne güzel bir isim değil mi? sayfalarca yazasım geliyor: jude, jude, jude, jude... seni de çok iyi anlıyorum cardan bebeğim. love, love, love, love, love, love... ayrıca bunu da sonradan ekliyorum bence holly black perileri sarah j maas'ın kitaplarında olduğundan daha iyi işlemişti. ne alaka diye soracak olursanız periler sarah'nın tapulu yaratıkları gibi davrananlar var ve bu seriyle kıyaslamalar görüyorum bazen. ben daha çok sevdim kişisel olarak. daha mantıklı bir olay örgüsü ve daha gerçekçi karakterler var bence. ayrıca jude>bütün sjm kızları. (incelememin kısa özeti: bence jsjfjdjfhf)
Hiçliğin KraliçesiHolly Black · Dex Kitap · 20211,427 okunma
Periler kesinlikle Holly Black'in kaleminde daha iyiydi. Sadece seksi değil, aynı zamanda tehlikeli ve çok çeşitlilerdi. O yüzden - her ne kadar sjm'in yazım tarzı daha edebi olsa da ben de fikrine katılıyorum ♥️
çok teşekkür ederim canım 💓😽