·91 syf.····Okunma: 13 Şubat 2026 00:33 Hadi herkes ilk aşkını anlatsın diye konu açılan masada oturunca anlatacağım biriydin sen benim için. Ama hadi anlat diyince “ben hikaye anlatmayı beceremem” diye çıktı ağzımdan işte.
Aslında anlatırım anlatmasına da söz konusu sen isen işte orda bi duraksarım. Seni anlatabilecek kelimeleri bulmak zamanımı alır.
Anlatırım anlatmasına da“kirpiklerinin gölgelediği gözleri”ni hatırlarım kirpiklerin saplanır kalbime duraksarım.
Anlatırım anlatmasına da yine seni özleyeceğimden korkarım
Anlatırım ben en güzel seni anlatırım.
Vladimir aşık olmuştu ilk defa: Zinayda’ya. Ama talihsiz bi aşk vardı karşısnda. Zinayda başta Vladimir de dahil olmak üzere bi kaç kişiyle oyun oynadı eğlenmek için. Ama bi süre sonra işler değişti. Zinayda da aşık olmuştu çünkü. Ve Vladimir Zinayda’nın kendi babasına aşık olduğunu öğrendi…
Turgenyevin babalar ve oğullar kitabından sonra bu kitap biraz yavan geldi bana. Ama bi oturuşta okuyup bitirebileceğiniz bi kitap. Sürükleyici. Vladimir ile babası arasındaki ilişki çok eksik anlatıldığını düşünüyorum. Ve kitap sonunda kafanızda bolca soru işaretiyle baş başa bırakılıyorsunuz.