·226 syf.····Okunma: 13 Şubat 2026 06:56 Kolaylıkla ve keyifle okuyup bitirdiğim kişisel gelişim kitabına pek rastlayamıyorum. Dolayısıyla bu tarz kitaplara çekinerek yaklaşıyorum. Üniversitede ders verir gibi yazılmış, bir sürü teorik bilgi, bir sürü anlamadığım teknik terim içeren kitaplardan hiç haz etmiyorum.
Bu anlamda “Beş Sevgi Dili” kitaplığımda ayrıcalıklı bir yere sahip olacak.
Adı gibi sevgi dolu bir kitap. Kolay okunan, örnek olaylar ile zenginleştirilmiş, çözümler üreten bir kitap.
Her insanın en temel ihtiyacı olan sevgiyi, gösteriliş şekli bakımından 5 farklı dil ile
İfade etmiş yazarımız. Kimimiz Onaylayıcı Kelimeler, kimimiz kaliteli zaman geçirmek, kimimiz hediye almak, kimimiz hizmet eylemleri, kimimiz ise fiziksel temas ile bağdaşlaştırıyoruz sevgiyi. Hepimiz sevgiyi farklı yorumladığımız için eşlerin birbirlerinin sevgi dillerini anlaması, bilmesi ve ona göre davranması uzun süreli sağlıklı bir ilişki ve evlilik için çok önemli diyor Gary Chapman.
Aslında Dr.Chapman bu kitabı çiftlere ( eşlere, sevgililere) bir yol gösterici olarak tasarlamış olsa da ben bir anne olarak ergen kızımla olan ilişkimizdeki bazen karşılaştığımız sorunlar için de destekleyici buldum. Özellikle şunu anladım ki ona hissettiğim tarifi mümkün olmayan büyüklükteki sevgimi kendi sevgi dilimde göstermemin karşı tarafta aynı etkiyi yaratmadığını kabul etmeliyim. Onun bambaşka bir dili olduğunu farkedip onu mutlu edecek şeyleri keşfetmeliyim. Böylelikle vermek istediğim sevgi mesajı tam adresine etkili bir şekilde ulaşacaktır.
Kitabın sonunda kendi sevgi dilini keşfetmek isteyenler için bir de test var. Yapması keyifliydi. Çıkan sonucu yorumlamak için üzerinde düşünmek daha da keyifliydi.
Kişisel gelişim kitaplarından hoşlanıyorsanız bu kitabı mutlaka okuyun derim. Akademik derinlikle bilgiler bulmayı beklemiyorsanız sizi
tatmin edecektir. Veya benim gibi bu türe biraz daha uzak ve temkinli yaklaşıyorsanız o zaman da iyi bir başlangıç kitabı olacaktır. Dili ağır olmayan güncel hayat içinden örneklerle zenginleştirilmiş, kolay uygulanabilen çözümler sunan bu kitap ile sevgi deponuzu doldurmanın yollarını keşfedebilirsiniz.
Keyifli okumalar dilerim.