Sonunda Zodyak Akademi'yi bizler de okumuş olduk. Ama aradığımı bulabildim mi? Maalesef hayır. Evrene giriş ve kurgu olarak çok ama çok basit bir kitaptı. Bir yandan evrenin karakterlerin yüzeyselliği, anlatımın basitliği nedeniyle kesinlikle 16-18 yaş altına uygun diyorum, bir yandan da tetikleyici unsurlar ve çok fazla cinsel öğe olması nedeniyle kesinlikle 18 yaş üstü okumalı diyorum. Bu nedenle de çok arada kaldım açıkçası..
Öncelikle baskı çok iyiydi. Çizimler de çok başarılıydı. Sevgili Ekin ve Olimpos Yayınları çok iyi bir iş çıkarmış. Ancak kurgu için beklentiyi düşük tutarak başlarsanız daha çok zevk alacağınızı düşünüyorum. Türkçesini beklememin de pek bir anlamı yokmuş onu fark ettim. Hatta son ek bölümü İngilizce okusam muhtemelen daha komik gelebilirdi. Türkçe okuyunca biraz garip geldi bana açıkçası..
Kurguya gelecek olursak Tory ve Darcy anne babasını küçük yaşta kaybetmiş, koruyucu aile sisteminde savrularak büyümüş ikiz kardeşler.. 18 yaşına gelince sistemden atılınca deyim yerindeyse yaşam savaşı vermeye başlıyorlar. Tam da o sırada Orion karşılarına çıkıyor. Fae olduklarını, hatta iyi bir ailenin mirasçıları olduklarını, Zodyak Akademi diye bir okulda eğitimlerini tamamlarlarsa bu mirasa sahip olabileceklerini söylüyor. Kızlarımız da biraz bu miras için biraz da Telkin büyüsünün zorlamasıyla kabul ediyorlar. Okula gidince de fark ediyorlar ki iyi aile kısmı biraz basit kalmış, meğer bizim kızlar Solaria'nın son Kral ve Kraliçesinin çocukları yani Fae tahtının varisleriymiş. Faeler şuan 4 aile tarafından yönetiliyormuş. Ve tesadüf budur ki bu ailelerin varisleri de şu an Zodyak Akademi'de eğitim alıyorlarmış.
Sonrasında ne mi oluyor?? Off ki ne off.. Bu 4 varis ve onların destekleyicileri tarafından okulda inanılmaz bir zorbalık görüyorlar. Hepsinin Allah belasını versin. Hepsinin kafasını duvara sürtüp kıvılcım çıkartmak istiyorum o derece!!! Hiç kendimizi kandırmaya gerek yok, hepsi saf kötüler benim gözümde.. Kızları defalarca ölümün eşiğine getirdiler. Bu nedenle de kesinlikle tetikleyici unsurlar sayfasının olması gerekiyordu bu kitapta...
Kurguda bir sürü fantastik evrenden esinlenilmiş ama dünyaya girişleri vs. aşırı bir şekilde bana Harry Potter'ı hatırlattı. Kızların kimsesiz oluşu, aslında Fae evreninde önemli biri oluşları, gelip Faelerden birinin onları eğitim almaları için götürmesi.. Mesela Fae evrenine seyahat ederken Yıldız Tozu diye bir şey kullanıyorlar, bildiğiniz Harry Potter'daki Uçuç Tozu arkadaşlar.. Oraya gittiklerinde de hava, su, ateş, toprak gücü olmak üzere 4 farklı gücü kullanan öğrencilerin bulunduğu evlere dağılıyorlar. Tıpkı Harry Potter'daki 4 farklı binaya ayrıldıkları gibi.. Hatta derslerdeki davranışları, başarıları onlara puan kazandırıyor ya da kaybettiriyor. Bunlara bakacak olursak da benzerlikler çok fazla..
Ayrıca elementler dışında farklı Zümreler de varmış. Element güçleri dışında zümreleri açığa çıktığında Vampir, Kurt adam, Siren, Pegasus falan da oluyorlar. Her şeyi anladım da böyle bir evrende tek boynuzlu at ne alaka Allah aşkına! Bu arada kızların Zümreleri de henüz belli değil. Bakalım ne çıkacaklar?
"Ben tahtını çalmak için gelmiş kayıp bir Varis değildim. Avuçlarımdan sökülüp alınan hayatı öğrenmeye çalışan ve bu boktan dünyada kendine yer edinmeye çalışan bir kızdım sadece."
Aslında kitaptaki Darcy ve Tory tam olarak bu cümlelerden ibaret.. Şuan için tek dertleri bu dünyaya adapte olmaya çalışmak ve hayatta kalmakken taht için geldiklerini düşünüp kızlara sürekli işkence ediyorlar. Umarım kızlar sonraki kitapta lanet olsun hepinize diyip güçlenince canlarına okurlar. Ama bazen o kadar salaklık boyutunda saf davrandılar ki çileden çıkarttılar beni.. Direkt çok güçlü olsalar absürt gelebilirdi kabul ediyorum ama bu kadar çaresiz olmaları, sürekli bu lanet olasıca 4 varisin insafına kalıyor oluşları delirtti beni..
Yakında 2. kitap gelecek. Bakalım neler olacak? Kimin eli kimin cebinde belli olmadığından kızlar kimlerle ve nasıl çift olacaklar? Zümreleri ne? Nemfleri kim yönlendiriyor? Son bölümde Orion'un Darius ile arasındaki ilişki için bahsettiği Muhafız Bağı da ne? Girişin girişi seviyesinde bir kitap olduğundan 2 de ne kadarı ortaya çıkar bilemiyorum. Malum seri de 20 kitap falan.. Çok derin bir evren beklemezseniz çerezlik fantastik olarak okunabilecek kitaplardan.. Yine de akademi diyince merakla okuyoruz ne yapalımm? Umarım devamında seri daha çok açılır. Herkese iyi okumalar :)