Ahmed Arif, hasretinden prangalar eskitmiş ben kimim?
2026 7. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2026 13:27
Ahmed Arif... Yüreğimden geldiğince şairin bana hissettirdiklerini aktarmak isterim. Ahmed Arif hasretinden prangalar eskittim şiir kitabını ilk kez 1968 yılında yayımlamış. Kitabın sonlarına doğru vefatı nedeniyle yeni bir kitap değilde oğlunun isteğiyle dergide yayımlanan şiirleri de zarifçe eklenmiş kitaba. Ahmed Arif'in Veysel Öngörenle yaptığı bir konuşma kitabın sonunda yer alıyor. Okumanız, şairin yazmış olduğu üslûp hakkında sizlere bilgi ışığı olacaktır. Ahmed Arif'in yazdığı şiirleri kitabı bizzat alıp okumadıysanız da illaki şiirlerinden birkaçını görmüş, okumuş ve kalbinizde hissettmişsinizdir. Bana göre her şiir her insana hitap etmez, mümkün değildir. Şairin belki de o anda kaleme aldığı şiirde bir vuslattan bahseder. Okuyucu vuslatı ya da kavuşmanın hissedireceği heyecanı tanımıyor olabilir. Karşısına "vuslat ey yüreğim" diyeceği biri de çıkmamış olabilir. Ahmed Arif yürekten kaleme alıyor vuslatı, toplumsal sorunları ve aşkı. Şiirlerini seviyorum, hepsinin yeri çok ayrı, yüreğimde hissediyorum her birini. __ "Dayan kitap ile Dayan iş ile. Tırnak ile, diş ile, Umut ile, sevda ile, düş ile. Dayan rüsva etme beni." ~ANADOLU Keyifle okunsun, yer edinsin kalbinizde.
Hasretinden Prangalar EskittimAhmed Arif · Metis Yayınları · 201748bin okunma