Bir Kitabevi, Birkaç İnsan, Biraz İyileşme
2026 15. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2026 17:34
Hyunam-Dong Kitabevi bana ilk sayfalardan itibaren sakinliğiyle yaklaştı. Büyük kırılmaların, dramatik olayların değil; hayatın yorucu taraflarından kaçıp nefes almaya çalışan insanların hikâyesini anlatan bir kitap. Okurken sanki bir kitabevinin kapısını aralayıp içeri giriyorsunuz ve içeride sizi sessizlik, kahve kokusu ve yarım kalmış hayatlar karşılıyor. Kitabın merkezinde, hayatın içinde kendini kaybetmiş bir kadının her şeyi geride bırakıp küçük bir kitabevi açma kararı var. Bu karar sadece yeni bir başlangıç değil, aynı zamanda kendine yeniden tutunma çabası gibi. Kitabevi zamanla yalnızca kitapların olduğu bir yer olmaktan çıkıyor; insanların kendilerini toparladığı, dertlerini kimseye yük etmeden paylaştığı bir durak haline geliyor. Beni en çok etkileyen kısım ise kitapta kurulan arkadaşlık ilişkileriydi. İnsanların birbirine yaklaşımı çok nazik ve incelikliydi. Kimse kimseyi zorlamıyor, kimse büyük cümlelerle hayat dersi vermeye çalışmıyor. Sadece varlar. Ve bazen insanın ihtiyacı olan şey de tam olarak bu: anlatmadan anlaşılmak, yorulmadan yanında biri olduğunu bilmek. Kitap boyunca hissettirilen en güçlü düşüncelerden biri de sevdiğin işi yapmanın insanı iyileştiren tarafı oldu. Baş karakterin kitaplarla iç içe bir hayat kurması, bir işten çok daha fazlası. Sanki ruhunu uzun zamandır sıkıştığı yerden çıkarıp yeniden nefes aldırması gibi. Bu yönüyle kitap, hayatta gerçekten ne istediğini sorgulatıyor insana. Genel olarak anlatımı akıcı ve atmosferi huzurlu. Fakat benim için bazı bölümleri fazla durağan ilerledi; kitap güzel bir duygunun etrafında dönse de yer yer aynı hissi tekrar tekrar yaşattı. Bu yüzden beklentimi tam anlamıyla karşıladığını söyleyemem ama yine de okuduktan sonra insanda yumuşak bir iz bırakan kitaplardan biri. Hyunam-Dong Kitabevi, hayatın hızından yorulan, sakin bir hikâyede dinlenmek isteyen okurlar için güzel bir seçenek. Büyük bir olay beklemeden, küçük duyguların ve insan ilişkilerinin içine girerek okumak isteyenlere hitap ediyor. Hyunam-Dong Kitabevi Hwang Bo-reum
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 202415,2bin okunma
Kaleminize sağlık beğendiniz sanırım ☕📚🙂
Nâlân
Teşekkür ederim… Çok akıcı olduğunu söyleyemem ama kapağını kapattığımda huzurlu hissettiren bir yanı vardı. ☺️📚