"Ahsenü'l-Kasas" (Kıssaların en güzeli)
2026 54. kitabı
Kitapta hem Hz. Yusuf kıssası anlatılıp hem de Yusuf Süresi tefsiri yapılmış. Hz. Yusuf’n üç gömleği üzerinden üç bölüm halinde anlatılıyor mesele: Yusuf’un çocukluk dönemini hatırlatan kanlı gömleği üzerinden”mazlumiyet ve mağduriyet”, delikanlılık dönemini özetleyen arkası yırtık gömlek üzerinden “iffet ve ismet”, olgunluk dönemini işaret eden Yusuf kokulu gömlek üzerinden ise “istikrar ve istikamet” hususları üzerinde duruluyor. Kitap gayet sade ve anlaşılır bir dille yazılmış. Kısa da bir kitap olduğu için 2 saatte okuyup bitirebilirsiniz. Çok vaktinizi almaz. Ramazan ayına yaklaştığımız bu dönemde açıp okumak iyi gelir diye düşünüyorum. :) (Tavsiye) :)) Kitabın hitap ettiği kitle daha ziyade gençler…Gençlere nasihat yönü de var. Ama tabi ki hepimizin okuyup faideleneceği bir kitap da aynı zamanda. (Faideleneceği diyince sesim çok yaşlı gelmiş olabilir. Söylemesi hoşuma gidiyor diye yazdım, siz faydalanacağı diye okuyabilirsiniz.) :) Ben 7. Sınıf öğrencilerime okuttum. Rahat bir şekilde okuyup anladılar. Öyle dediler yani. (Benim öğrencilerim tabi. Onun da payı vardır muhakkak ) (Şaka tabi bu. Öğrencilerime de yaptırıyorum bu şakayı arada. Öğrettim onlara da: - Anladınız mı? - Anladık hocam. - Niye? - Çünkü siz anlattınız. ) Şaka bir yana… Niye şaka yapıyorum kitap incelemesinde onu da bilmiyorum. Sıkılmayın diye sanırım. Mesleki deformasyon. Kusura bakmayın. Kitap sade ve kısa olmasına rağmen gerçekten etkileyici ve duygusal bir yönü de var. Beni etkiledi yani en azından. Özellikle sayfa 113’te başlayan 3-4 sayfalık bir okuma parçasından çok etkilendim. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Çünkü açıköğretim sınav görevinde gözetmendim o sırada) (Kitap incelemesinde boş boş konuştum yine. Ben buraya kadar gelmez kimse diye kafama göre yazıyorum biraz da. Kendim için yani. Yıllar sonra okuyunca böyle şeyleri hoşuma gidiyor.) Herkese keyifli okumalar diliyorum. İnşallah okur ve özellikle gençlere tavsiye edersiniz. :)) Yusuf'un Üç Gömleği Abdullah Yıldız (Bu arada Ecinniler kitabının arasına giren 3. kitap bu sanırım. Kitap altlığı gibi oldu Ecinniler. Bu da kendime not :)
Yusuf'un Üç GömleğiAbdullah Yıldız · Pınar Yayınları · 20172,187 okunma
Hocam, gayet güzel olmuş incelemeniz. Çok teşekkür ederim bu tavsiye için. Mutlaka almayı düşünüyorum kitabı 🤗 bu arada ne öğretmenisiniz merak ettim doğrusu :)
Bilal
Rica ederim. :) keyifli okumalar. Türkçe öğretmeniyim 🙂