Sizce öyle mi?
Kadının yeri evidir.Feminizmin size dayattığı güçlü kadın,ayakları üstünde duran kadın, kendi parasını kendi kazanan kadın hikayelerine kandınız ama en nihayetinde size yığınla tükenmişlik,stres,borç ve yalnızlık kaldı.Kadınlar çalışmamalı Allah bu sorumluluğu erkeklere vermiştir
Alıntı
··1 alıntı·
1 +1'leme
8bin Gösterim
Değil. Asla katılmıyorum bu yazdığına. Kadınlar çalışmamalı ne demek ? Kadınların çalışmasını “dayatma” diye yaftalamak erkeklerin çalışmasını neden kader sayıyor? Allah bu sorumluluğu erkeklere verdi diyorsun hani nerede yazıyor? Hz. Muhammed’in (sav) eşi Hatice de ticaretle uğraşan güçlü bir kadındı. İslam tarihinden bu yana ticaret yapan üretim yapan bilgi öğreten kadınlar vardı. Demek ki mesele ilahi yasak değil değil mi? Sistem hem kadını hem erkeği tüketiyor. Erkekler de aynı şekilde borç, stres ve yalnızlık yaşıyor. Güçlü kendi ayakları üzerinde duran kadınlardan bu kadar korkmayın ya da korkun ya 😏
Bu yorum görüntülenemiyor
Feminizmden bahsetmişken, erkeklerin kadınların hayatlarına dair "kadınlar şöyle yapmalı" diye başlayan cümlelerini çok rahatsız edici buluyorum. Kitap cinsiyet ayırmaksızın tüm inananlara indirilmiştir. Kadınlar da erkekler gibi akıl ve ruha sahip yaradılmışlardır ve ahiret gününde de her koyun kendi bacağından asılacaktır. O yüzden (evlilik birliği içerisindeki fikir ortaklıklarını ayrı tutarak) kadınlar ne yapmak istediklerine, nasıl yaşamak istediklerine, konforlarına, dünya yaşantılarına ve ahiret amaçlarına kendileri karar vermeliler, değil mi?
Kadının yerini dört duvarla sınırlayan bu zihniyet, dini bir "yasak" kılıfına bürünerek aslında kadının ekonomik bağımsızlığından duyduğu korkuyu itiraf ediyor. bu sorumluluk erkeklerindir masalını kullanarak kadınları erkeklere bağımlı hale getiriyorsunuz.Kadının çalışmasını "sorumluluk devri" gibi göstermeyi bırakmalısıniz
meali; kadının ekonomik özgürlüğü olmasın maddi manevi bana bağlı kalsın istediğim gibi ezip sömüreyim onu bana diklenemesin mecbur kalsın
He kardeş. İnşallah eşin iş kadını olur. Ayakları üzerinde durur. Sen de ona destek olursun.
1 yanıtı göster
Payiz kimse fikrini merak etmiyor biliyor musun
Önceki 2 yanıtı göster
Betül Sema Okçun
Betül Sema Okçun
inşallah mutlu olun. Bu sadece bir anket.