Puan vermedi·293 syf.····Okunma: 16 Şubat 2026 11:51 Bu kitap, yarı otobiyografik oluşu nedeniyle oldukça ilgi çekici ve etkileyici bir eser. Anlatılanların gerçek yaşantılardan esinlenmesi, okurken hikâyeyi daha sarsıcı ve ağır hissettiriyor. Bu nedenle kitap, merak uyandırmasına rağmen sürekli akıcı şekilde okunabilen bir roman olmaktan ziyade, zaman zaman durup düşünme ihtiyacı hissettiren bir okuma sunuyor.
Eser, ruh sağlığı ve insanın iç dünyası üzerine odaklanmasıyla alışılmış romanlardan farklı bir yerde duruyor. Konusu ilginç ve özgün; özellikle psikolojik yönü güçlü olduğu için okuyanı derinden etkiliyor. Fakat bu yoğunluk aynı zamanda da kitabın elde biraz “sünmesine” neden oluyor ne yalan söyleyeyim.
Dili genel olarak sade ve anlaşılır. Karmaşık bir anlatım yerine, duyguları ve yaşananları açık bir şekilde aktarmayı tercih ediyor.
Genel olarak bakıldığında, farklı türde ve düşündüren bir kitap arayanlar için dikkat çekici bir eser. Okuması kolay ama hissettirdikleri güçlü; bu yüzden akılda kalıcı bir roman.
Aa, bir de adı da çok güzel ve içeriğe uygun.
"Korkularımız, acılarımız yıkımlarımız var diye bu hayattan kaçamayız, hayat bize gül bahçesi vadetmez, ama her haliyle düştüğün yerden kalkıp yeni baştan başlamaya elinden geldiği kadar yaşamaya değer."