2026 15. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2026 19:17
Emil Michel Cioran Var Olma Eğilimi Emil Michel Cioran bu kitabı oluşturan on bir bölümde ölüm gerçekliğini inkâr etmeden var olma eğilimi, "soluğu kesilmiş bir uygarlık" olan Batı, sürgün, yazgı, roman, şairlik, yazarlık, şiir, üslup, mistikler, Tanrı , öfke gibi konularda kendine has gözlemlerini her zamanki şaşırtıcı üslubuyla bir araya getiriyor. "Olmak", "Bilmek", "Varlık", "Hiçlik" gibi kavramları derinlikli, yoğun ve etkili cümleleriyle ifade ediyor. Var Olma Eğilimi tahrip gücü yüksek, zihin açan, beyin yakan bir kitap. Bu kitabında bir kez daha anladım ki, Emil Michel Cioran okumak "Beyin Orgazmı" yaşatıyor. Seviyorum bu adamın balyoz gibi sert vurucu cümlelerini, kendine has dilini, durup düşündürmesini, sağ gösterip sol vurmasını... ama iyi kitaplar böyle olmalı zaten değil mi? :) Varoluşu anlatan bir eser olsa da, nihilizm esintileriyle dolu bir kitap. Var Olma Eğilimi'nde insanın var oluşundaki o mücadelesini melankolik bir havayla, yok oluşa değin anlatıyor. VAROLUŞ SONU NİHİLİZME ÇIKAN BİR YOLDUR. "Hiçlik kuşkusuz daha rahattı. Varlık'ta erimek ne kadar da zor."
Var Olma EğilimiEmil Michel Cioran · Metis Yayıncılık · 2020898 okunma