2026 3. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2026 03:17
Ne yalan söyleyeyim beklentim çok büyüktü. Herkes bayılarak okudu, yazar zaten yılın en popüler yazarlarındandı. Haşhaş Savaşı serisinin ilk kitabını da kısa bir süre önce okuyup sevmiştim. Gel gelelim, epey hayal kırıklığı yaşadım. Hatta rs’ye girdim, 1 ay sürdü bitirmem. Sebeplerine gelirsek; * Karakterleri içselleştiremedim. Baş kahraman Robin dahil olmak üzere, etkileyici olabilecek hikayeleri yeterli etkiyi yaratacak şekilde yazılamamıştı sanki. * Üniversite Bölümü, çok sıkıcıydı. Kelimelerin farklı dillerdeki anlamlarına boğulan, karakterlerin sadece sınavlara girdiği, Robin’in bir iki kez yaşadığı ufak maceralar dışında hiç ilgi çekiciliği olmayan bölümlerdi. * Fantasy kısmı inanılmaz yetersiz ve havada kalmıştı. * Robin’in karakterindeki ani değişim bana hiç geçmedi. Bir arkadaşın ölümü insanı değiştirebilir evet ama kitaptaki arkadaşlık ilişkileri çok derinlemesine işlenmediğinden belki de o çarpıcı etkiyi yaratmadı bende. * Hermes Cemiyeti kesinlikle daha fazla ağırlık verilmesi gereken bir unsurdu. Bu kitaptaki aksiyonu artırabilirdi. Kitapta son kısm hariç ciddi bir aksiyon eksikliği vardı. *Kitabın son bölümünde olan her şey tamamen anlamsız geldi. Normalde devrim fikri her zaman beni heyecanlandırmasına rağmen burada gerçek bir devrim varmış gibi hissedemedim. Sanırım Robin’in kişisel intikamı fikri yine karakteri içselleştiremediğim için beni sarmadı. Bunun dışında, fikir çok güzel. Dillerle ilgili verilen tüm infolar çok güzel. Sömürgeciliği, kapitalizmi anlatışı çok güzel. Ama eksiler biraz fazla olunca kitabın genelinde verilmek istenen mesaj çok iletilemiyor okuyucuya.. Yine de yazarın hayal dünyası hoşuma gidiyor. Diğer kitaplarına da şans vermeye devam edeceğim..
BabilR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 20241,938 okunma