Malafat'ül Şakşakiye koleksiyonumun arasına üst sıradan girmeyi başaran bir kitap oldu. Zira lezzetli, şehvetli, erotik, oldukça yaramaz ve biraz da pornografik bir eser. Doğal olarak böyle "ilmi" yönleri olan bir kitaba açıklama getirmeseydim şeyhimin emeğine hakaret etmiş olurdum fdaggfa. Dönemin Kamasutra kitabı diyebilirim ama Arap ve İslam kültürüyle yoğrulmuş karışıma sahip bir yaklaşım getiriyor ve ayrıca büyük cinsel organlara sahip olmanın önemine biraz daha fazla vurgu yapıyor. :( asdassd Seks pozisyonları, seks tavsiyeleri ve bolca müstehcen cinsel ilişki öyküsü içeriyor. Tarihsel bir bakış açısıyla bakıldığında, bazı tavsiyeler gülünç -özellikle sağlık ve ilaç tavsiyelerine şüpheyle yaklaşmanız lazım- ve tamamı kadınları nesneleştiriyor, yüzyıllar önce ataerkil toplumun kökenlerine ait bir kitaptan bekleneceği gibi ama bazı kısımları da şaşırtıcı derecede doğru. Kadın için ön sevişmeye ve yakınlığa büyük önem veriliyor. Erkekleri "işini bitirdi, döndü kıçını yattı" tarzında davranışlardan kaçınmaya teşvik ediyor. Kitabın en sevdiğim kısmı, sırasıyla erkek ve kadınların cinsel organlarına verilen çeşitli adlandırmalar üzerine olan bölümlerdi. Keşke bu kitap günümüzde daha popüler olsaydı, ne bileyim belki günümüz neandertal erkekleri bir iki şey öğrenebilirdi. Kitabın bazı bölümleri ne kadar saçma ve eski de olsa, bence eşinizle seks hayatınızı daha eğlenceli hale getirmek için iyi bir kaynak, başka da bir şey değil. Dünya tersine dönmez, kafama saksı düşmezse yolum yine şeyhimin “ilmi meclisinden” geçer. Bunu da siz zındıkları aydınlatmak için not düşeyim agfgf.
#296883731