2026 7. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2026 17:09
Fatih Harbiye hakkında biraz konuşalım ;) Fatih Harbiye Peyami Safa Kitabı başından anlatacak olursak Neriman adında bir kadın karakterimiz var ve bu Neriman Şinasi ile nişanlı. Fakat Şinasi'ya yalan söyleyip partilere balalora falan gidiyor. Şinasi de bunu bir gün öğreniyor. Ve zaten bu zamanlarda da Neriman çok değişiyor, düşünce şekli değişiyor ve sürekli Şinasi ile kavga ediyorlar. En sonunda ona anlatılan bir hikayeyle (kendisinin şuan yaşadıklarına benzeyen bir hikayeyle) eski haline geri dönüyor. Hikayede aslında konu olarak batı ve doğu kültürü çatışması yazılmak istenmiş ancak bu bence yanlış bir kurgu ile anlatılmış. Çünkü burada okuduğumuz şey bir kadının nişanlısını aldatması ve o kadar gün yanlış bir şey yaptığını farkına varmayıp ona anlatılan bir hikaye ile anlaması. Bu saçma bir durum bence sırf batı ve doğu kültürünün çatışmasını anlatmak için birisinin nişanlısını aldatması gerekmiyor. Çok bilindik bir kitap olduğu için umutlarım vardı ama bunu beklemiyordum. Hikayede bana katan hiçbir şey yoktu. Okumanızı tavsiye etmiyorum.
Fatih HarbiyePeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 202357,3bin okunma