Yetenek ve Eğitim + Moral ve Motivasyon
İnsan potansiyeli üzerine yapılan araştırmalar insanların “yapabileceklerinin limitinieğitim ve yetenek düzeylerinin , “yaptıklarının limitini “ ise moral ve motivasyon seviyelerinin belirlediğini gösteriyor. Bu durumda ana kapasitemiz eğitim ve yeteneğimize, ana kapasitemizi kullanma oranımız ise (ki bu atalet seviyemizi de gösterir) moral ve motivasyon seviyemize bağlıdır. O halde, kendimizi daha iyi eğiterek ana kapasitemizi , kendimizi daha iyi motive ederek kapasitemizi kullanma kapasitemizi arttırabiliriz.
Sayfa 111 - ALFA, 53. Basım, Nisan 2016·Kitabı okudu
Başarı
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #138316490 (şarkı sözü) .
Gnosei Seauton
“Herhangi bir durumda ne hissettiğiniz her şeyden daha önemlidir.” (alıntı) İyi ruh hali her zaman yaptıklarımızın sonucu olarak bizi bulmaz, bu bir karar da olmalıdır her şart altında seçtiğimiz ve yaşattığımız. Şeylere ancak böyle nüfuz edebiliriz. Diye düşünüyorum.
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #265768885 .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: “Nörolog Danold Calne: “Duygu ile mantık arasındaki fark, duyguların eylemlere, mantığın ise sonuca bağlanmasıdır.” Nefes kesen önemli bir fikir. İnsanoğlu duygularına dokunulduğunda harekete geçer.” ( #196151079 ) .
Gnosei Seauton
Daha güzel anlatılamazdı. 👏 Olanakların yetmez, başarı ve başarıların devamı için onları kullanma konusunda istek, moral ve motivasyon, disiplin sahibi de olmalısın. Değil mi?