Ol’ana Kadar Ateşi Canlı Tutmak …
“Çoğu insanın hayatı çok küçük bir oranda değişir çünkü onlar düşünceyi yaratıyor ve gerçekleşmesine fırsat tanımıyorlar. Bu tıpkı ocağa bir kabı koyup da ateşi bir açıp bir kapamaya ve kabın içindekinin neden kaynamadığını merak etmeye benzer.” ( Eva Gregory )
Pegasus, 1. Baskı, 2007, Çevirenler: Esra Makara, Yusuf Tan·Kitabı okudu
Felsefe-Düşünce
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: “Eylenen, eyleyenin istencinden sonra gerçekleşebilir, ancak eyleyenin eyleminden sonra gerçekleşmesi olanaksızdır.” İbn Rüşd ( #147458987 ) .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m/: #297349363 .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #297329833 .
Gnosei Seauton
Aşk (duymak) gerekiyor belki de ocağı sürekli yanık tutmak için… #174232644 (şarkı sözü) .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #127792844 (şarkı sözü) .
Gnosei Seauton
Bazı şeyler de doğası ve ömrü nedeniyle sürdürülemezler… Bunun da ayırdımında olmak gerekiyor çünkü bazı şeylere tanınan fırsatlar kısa sürelidir ya da sadece hayaldedir belki de… Ama şurası bir gerçek ki, uzun ömürlülük için o şeye tanınan fırsatın da sürekli olması gerekir. Eğer bunu yapamıyorsak gelip geçici olacak ya da belki de hiç taşıyamayacağızdır bile fiziksel dünyaya. Diye düşündüm, düşünüyorum.
Gnosei Seauton
Aynen öyle. Düşünce ve hayallerimizi bir defa aklımızdan kalbimizden geçirdikten sonra onları ele alıp değerlendirermeyw tâbi tutarak kalbimizi ve zihnimizi onlara açmalı, üzerlerine düşmeliyiz onların. Diye düşündüm, düşünüyorum. .