2026 32. kitabı
" Kız çocuğu yük değil, emanettir. Evliliğe değil, hayatta hazırlanmalı önce." Kızlar analarının kaderini yaşarmış derler, peki bu döngüyü kırabilmek için ne yapılmalı Üç kuşak kadının anlatıldığı Yazgı etkileyici, düşündürücü bir kitap. Etkileyici ve etkisi altında bırakmasının nedeni yazarın başarılı anlatım ve aktarımının yanında böyle hayatların hala yaşanıyor olması Hatice henüz on altı yaşında evlendirilmiş. Ergenliğin, genç kızlığını doyasıya yaşayamadan bir eş ve anne olmuş, bir evin sorumluluğu üzerinde olan bir kadın. Çocukları için, başka çare görmediğinden sessizce direnişte kocasına karşı. Onun içmesine, kendisini dövmesine Tek düşündüğü çocukları ve evin geçimini ... Kızı Reyhan. Cıvıl cıvıl bir genç kız. Bana göre ise henüz çocuk, on beş yaşında. Onun verdiği yanlış bir karar, ailesinin ise bunu onaylanması, yanlışını fark ettiği zaman da geri dönüşe izin verilmeyişi... Bırakın artık elalem ne deri... Toplum baskısından, yanlış yönlendirmesinden sıyrılın artık İnsan için en önemli şey evladı olmalı Her şeyi nasip, kader adı altında normalleştirilmesin Tüm zincirleri kıracak olan nesil ise Melis... Kadınların gözü açılıyor ancak açılasıya kadar da çile çeken bir kaç nesil oluyor maalesef Her kadının yaşadıkları o kadar yüreğime dokundu ve ruhumun derinliklerine işledi ki ... Gözümün önüne hala benzer hayatları yaşayan kadınlar geldi. Döngüyü kırabilmek için çabalayan ve olduğu gibi kabul edip çocukları için de benzer hayatı inşaa edenler... Farklı kuşaklardaki bakış açısı, anne kız ilişkileri, mücadele, geçim sıkıntısı, ihanet, yüzleşme, büyüme ve aşkın tatlı halleri... Aynı yaşamın kendisi gibi tüm duyguları hissettiğim ve beni derinden etkileyen bir kitap #yazgı . Farklı kuşaktan kadınların doğru veya yanlış hayata tutunma yolları ve verdikleri kararlar neticesinde şekil alan hayatlarını okudum ve sonuç olarak etkisinden uzun süre çıkamayacağım bir kitap oldu benim için. Her Ay Okuyanlar Kulübü
YazgıNebiye Sevük · Parlayan Kitap · 202523 okunma