···Okunma: 22 Şubat 2026 13:24 Beklediğim Sen Değildin, otobiyografik bir çizgi roman olmakla beraber çok duygusal ve farkındalık yaratan bir anlatı.
Fabien Toulmé, kendi yaşamından izler de ekleyerek, harika çizimler ve renklendirmelerle bize çok duygusal bir hikâye aktarmış.
Fabien ve Patricia çiftinin ikinci çocuğu olacaktır, ikisi de çok heyecanlıdır. Baba Fabien özellikle çocuğunun hasta veya engelli doğmasından endişe etmektedir, korktuğu da olacaktır; kızı Down sendromlu olarak dünyaya gelir.
Bundan sonra aileyi özellikle Fabien'i psikolojik olarak zor bir süreç beklemektedir. Fabien, kızını kabullenmekte güçlük çekmektedir ama bir yandan da babalık duygusunu ve sorumluluklarını yerine getirmektedir.
Çizgi romanı çok beğendim, yer yer çok üzüldüğüm, empati yaptığım, duygulandığım bir hikâye oldu. Kitap bize başta Down sendromlu bireyler ve engellilere nasıl yaklaşmamız gerektiğini hem bilimsel hem de sosyolojik olarak harika anlatmış, bu açıdan bence herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm bir çizgi roman.
Kitabı okurken toplumda bu tarz konularda ne kadar az bilgiye ve görgüye sahip olduğumuzu fark ettim, bu açıdan iyi ki de okumuşum dediğim bir kitap oldu yine. Özellikle ebeveynlerin bu hikayeyi daha iyi anlayacağını düşünüyorum. Herkese tavsiyemdir.