·216 syf.····Okunma: 23 Şubat 2026 00:45 Merhaba dostlar
Bugün @kemalvarol84 ‘un kaleme aldığı @dogan_kitap tarafından yayınlanan #UCUNDAÖLÜMVAR kitabı ile geldim
Kitabı elime alıp “birkaç sayfa okuyup bırakırım” demiştim ama bırakamadım desem inanır mısınız? Öyle bir hikâye, öyle bir anlatım var ki okuru daha ilk sayfalardan içine çekiyor. Merak, bütün hücrelerinizi sarıyor ve siz Ağıtçı Kadın’la birlikte yollara düşüyorsunuz.
Ucunda Ölüm Var, Kemal Varol’un Aşklar, Hevesler, Ayrılıklar Üçlemesinin ilk kitabı. Çaresizliği, arayışı ve sevgiye adanmış bir ömrü anlatırken satırlardaki duygular sizi ele geçiriyor. Ben kalemini gerçekten çok sevdim; edebiyatın incelikleriyle işlenmiş, çok güçlü bir eser.
⸻
Ağıtçı Kadın, yıllarca ev ev dolaşıp ölülerin ardından ağıtlar yakmış, ruhlarını huzura erdirmeye çalışmış. Ömrü yollarda geçmiş ama artık yaşlanmış; on altı gün sonra öleceğini bildiği için ağıtçılığı bırakmış. Kapısına gelenleri geri çeviriyor, vadettikleri paraları reddediyor.
Oysa Ağıtçı Kadın da bir zamanlar gençti. Çok sevmişti. Heves Ali bir daha geri dönmemişti. Yıllarca bekledi, belki döner diye… Umudunu yitirmeden şehir şehir dolaştı, sevdiği adamı aradı. Elli yıl sonra ise bir rüyada çıktı karşısına Heves Ali:
“Gel, bul beni.”
Konya’ya doğru yola çıkan Ağıtçı Kadın’ı orada ne bekliyordu? Ömrünü aramakla geçirdiği adamı bulabilecek miydi?
Konya’dan sonra Bursa, İstanbul ve Erzurum…
Bu şehirlerde neyle karşılaşacaktı?
Heves Ali neredeydi?
⸻
“Aşk biter ama hikâyesi kalırdı geriye. Aşkın hikâyesiyse kendisinden daha güzeldi. Kendimi bir hikâyenin ağırlığıyla yollara vurdum. Başkalarına yaktığım ağıtlara sakladım içimi.” (Syf. 29)
“Acıkanın yanağından, susayanın dudağından belli olurdu. Acı çekenin kim olduğunu anlamak için gözlere bakmak yeterliydi.” (Syf. 44)
#cigdemileokuyoruz #books #kemalvarol #edebiyat aşk ayrılık arayış