LEVAYİH-İ HAYAT~FATMA ALİYE HANIM
2026 21. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2026 23:21
Levâyih-i Hayat (Hayattan Sahneler)’de evlilik çağında olan genç kızların, birbirleriyle mektuplaşmalarına şahitlik ediyoruz. Her birinin evlilik hayatı, birliktelikler, karı-koca ilişkisi, ata erkil toplum düzeni hakkında çarpıcı ve bir o kadar da farklı düşüncelerini ve elestirilerini okuyoruz. Kimi zaman felsefe üzerinden, kimi zaman da günlük yaşantılarında yaşadıkları şeyler üzerinden birbirlerine dert ortağı oluyorlar. 50 sayfalık bir kitap. Ben bu akşam elime alıp 45 dk’da bitirdim. Evlilik ve kadınlar üzerine çok güzel düşünülecek noktalar vardı kitapta. Özellikle bunun felsefi tarzda yapılması da ayrı bir keyifliydi bence. Zaten Fatma Aliye Hanım ülkemizin ilk kadın filozofu. Yani böyle incelikli bir eser çıkarmasına da şaşmamak gerek. Ayrıca bu kitabın tek okuyusla biten ve bir kenara bırakılan bir kitap değil de, daha sonra ilerki yaşlarımda tekrar tekrar bakabileceğim bir kitap olduğunu düşünüyorum. Tatlı bir kitaptı.
Levâyih-i Hayat (Hayattan Sahneler)Fatma Aliye Hanım · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20255,2bin okunma
1 +1'leme