Kitaptaki betimlemelere bayıldım, biraz ağır bir şekilde aktı fakat okumaktan zevk aldım.
Lyubov adlı kızımız ilk kez hayatı ve çevreyi bu kadar yakından gerçek haliyle gördüğü bir gemi seyahati yapıyor. Doğayı hayranlıkla izliyor, her küçük detaya bile fazlaca ilgi gösteriyor. İlk kez bunları gören saf bir çocuk sonuçta.
Her klasik eserde olduğu gibi kendinden bayağı büyük olduğunu düşündüğüm Valdevenen beyefendiyle tanışıyor ve bilgili oluşundan dolayı onunla vakit geçiriyor. Geziyor, konuşuyor ve tartışıyorlar. Lyubov hayatın renkli tarafından bakarken, Valdevenen ise tecrübeleri dolayısıyla hayatı tamamıyla ele alarak kötü yönlerini söylüyor. Sürekli büyümemesi gerektiğini, onu hayatın kötülüklerinden korumak istediğini söylüyor. Tamam abi sensin, sakin. Fazla kuruldum maalesef bu karaktere, en sempati beslemediğim karakter oldu tüm okumalarımda.
Sonu açık bırakılmış bir kitap ve bundan çok mutluyum. Benim açımdan asla birlikte olmamaları gereken bir çiftlerdi ve direkt bir cevap almamak rahatlattı beni. Bende Lyubov’un çevreye baktığı pembe filtre gibi bakarım kitaplara fakat bu esere hiçbir renkten bakamadım. Klasiklerin sevmediğim tek yönü bu kitapta çok fazla mevcuttu ve üstünde duruldu.
Lou Andreas-SaloméVolga
VolgaLou Andreas-Salomé · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20252,793 okunma