2026 12. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2026 16:10
Bir mankenin kaleminden çıkan eşsiz bir yalının hikâyesi… Kitaba ilk başladığımda bu kadar sürükleyici olacağını açıkçası beklemiyordum. Ancak her sayfa, her olay ve her cümle şaşırtıcılığını koruyarak birbirini kovalıyor. Okurken zaman zaman gerçekten ağzınız açık kalıyor. İşin en çarpıcı yanı ise anlatılanların gerçek yaşanmış bir hikâyeye dayanması. Karakterlerden özellikle bahsetmek istemiyorum; çünkü bu kitabın büyüsünü bozmak istemem. Keşfederek okunması gereken bir hikâye bu. Bu eser, magazin programlarında izlediğimiz sıradan dedikoduların ya da “flaş haberlerin” çok ötesinde. Boğaz geceleri, sabaha kadar süren partiler, şatafatlı hayatlar, yalanlar ve ihanetler… Ama tüm o gösterişli dünyanın yalnızca görünen yüzü bu. Deniz Akkaya gibi magazin dünyasının içinden gelen bir ismin kaleminden çıkması, metne ayrı bir merak ve güçlü bir gerçeklik hissi katıyor. Okur, satırlar arasında ilerlerken sürekli şu soruyu soruyor: Ne kadarı kurgu, ne kadarı gerçek? Boğaz’ın ışıltılı geceleri ile o gecelerin ardındaki karanlık yüz arasındaki sert karşıtlık, hikâyeye etkileyici bir dramatik zemin hazırlıyor. Dışarıdan kusursuz görünen hayatların iç dünyasını anlatan bu tür hikâyeler hem büyülüyor hem de rahatsız ediyor — ve belki de tam da bu yüzden unutulmaz oluyor. Her bir karakter; televizyon ekranlarından tanıdık gelen, magazin sayfalarının çarpıcı manşetlerinde büyük harflerle karşımıza çıkan isimler kadar gerçek ve tanıdık. Boğaz’da gezerken o yalılara bakıp “Keşke ben de burada yaşasam” dediğinizi duyar gibiyim. Peki her şey gerçekten uzaktan göründüğü gibi mi? Bu sorunun cevabını Akkaya, cesur ve çarpıcı anlatımıyla gözler önüne seriyor.
Aç KuşlarDeniz Akkaya · Destek Yayınları · 2026160 okunma