Merhaba kitap sever Dostlarım.
Üç kadın Üç nesil...
Kitabımız Fadime'nin bir çiftliğe yardımcı olarak gelmesiyle başlıyor.
Fadime annesiz babasız büyümüş küçük bir kız çocuğu iken halası sayesinde hayata tutunabilmistir.
Halası onu büyütebildigi kadar büyütür ama Fadime genç bir kız iken malesef ki ölür.
Akrabalarından Bekir adında biri onu Zeynel Bey ve Mihriban Hanımın çiftliğine yardımcı olarak götürür. Hem de basi boş kalmasın diye.
Mihriban Hanım özellikle olmak üzere, ev ahalisi Fadimeyi cok sever. Zamanla Fadime
çiftliğin yardımcısı degil de aileden biri gibi olur.
Hatta evin küçük şımarık oğlu Kutay'a bakıcılık dahi yapar. Bakıcılık demişken bildiğimiz Bakıcılık degil. Onun ödevleri ile ilgilenir her konuda annesinden cok Fadime yaninda olur.Aralarında farklı bir bağ kururlu.
Yıllar geçer ve Kutay artık ergen bir delikanlı olur.Bir gün Ergenliğin vermis olduğu hisleri ile kendisine hakim olamaz ve Fadime'yi sıkıştırır.
Fadime ilk başta razı olmasa da bu buluşmalar sıklaşır ve sonunda Fadime hamile kalir.
Mihriban Hanım Fadime'deki bu durumu fark edince Zeynel bey ile el birliği yaparak kimse bilmeden çiftlikte çalışan Salih ile evlendirip oldu bittiye getirirler.
Fadimeyi düşünen olmaz bile.
Doğum zamanı gelince Salih durumdan şüphelenir cocuk doğunca da Fadime olanları itiraf etmek zorunda kalir
Salih o gece ortadan kaybolur.
Yıllar geçer Fadime kızı Zühreyi tek başına büyütmek zorunda kalir.
Çünkü Mihriban Hanım ve Zeynel Bey öldükten sonra Fadime'ye olan maddi destek tamamen kesilir.Bunu da oğulları Kutay istemiştir.
Gel gelelim kızların kaderi annelerin kaderine benzer derler ya Zühre de yetiskin bir insan olduğunda yanlış bir evlilik yapar ve o da kızı Sema ile bir başına kalir.
Ama Sema da büyümüş ve Savcı olmuştur.
Neler olacağını kitabı okuyup görün derim.
Okumayan pişman olur.
Yesilcam filmi izler gibi okuyorsunuz kitabı.
Yazarin kalemine diyecek yok zaten. Her kitabını seviyorum. Canım arkadaşım @kitapsever.bayan 'ın tavsiyesi ile okudum. Yeni kitaplarla buluşmak dileğiyle Sevgiler.