2026 12. kitabı
FİNALDE SEN Partiden bakışlarınızı çevirdiğiniz o birkaç nefeslik zaman diliminde bir Porsche önünüzde dursaydı ne hissederdiniz? Türkiye'nin önde gelen futbol kulüplerinden birinde önemli bir futbolcu olan Demir Tural bir partide Sima Altınsoy ile tam da böyle karşılaşıyor. Kitap da bu noktada akıp giderken gündelik hayatın kırgınlıklarını sevgi, yoğunluk ve aşkla tamamlıyor. Peki ne anlatıyor... Londra'da kendi mücevher firmasını kurmaya çalışan kızımız Sima'nın hayatı, Demir ile bir partide tanıştıktan sonra tamamen değişir. Ufak mesajlaşmalarla başlayan aşkları, durdurulamayan bir alev topuna döndüğünde, Demir bu kez futboldaki maharetini aşk da gösterebilecek midir dersiniz? Sima ve Demir'in hikâyesini okurken bazen sisli bir Londra sabahına uyanıp Priya ve Clara ile atölyede çalışacak, bazen Kapalıçarşı'da Aram'dan uygun taşları alırken gülümseyeceksiniz. Kimi zaman da sabah kahvelerinin buram buram kokusunu hissederken, uçak yolculuklarına alışacaksınız. İkilemleri, kalp kırıklığını yaşayacak, futbolun atmosferini ve antermanların temposunu takip ederken de Japonya sokaklarında gezinip kaybolmuş bir yanınızı arayacaksınız. Belki siz de Sima gibi sabahları Hyde Park'ta Daisy'i gezdirir, saçınızı daha koyu bir renge boyar veya Bali'de inzivaya çekilirken kalbinizin sesini bastırmaya çalışırsınız kim bilir? Finalde Sen, okurken sizi histen hisse sürükleyecek ve bir çırpıda akıp giden, hayatın bağrından kopmuş bir eser. Aşk, öfke, ailevi dramlar, kalp kırıkları, incinmeler, mizah, romantizm ve yüzünüzü gülümsetecek ilham verici bir atmosfer. Kimi zaman Sima'nın tasarladığı mücevherlere ruh olurken kimi zaman da bir koşuşturmanın ortasında kalbinizin gürültüsünü bastırmaya çalışıyorsunuz. Kitap, hayatın koynunda sakladığı birçok şeyi bize sunarken her iki karakteri de gerçeklerle yoğurarak bambaşka bir gelişime tabi tutuyor ve önümüze sunuyor. Karakter gelişimlerine bayıldığım ve içinde cinsel içerikli sahne olmadığı için herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim çok tatlı bir kitaptı. Her ne kadar o yüzük sahnesini daha iyi beklesem de hayatın planlamayan yanını hatırlattığı için o sahneyi de Demir'in falsoları gibi aldım kabul ettim. Yazarın kalemiyle ilk kez tanıştım. Satır aralarında kendimden parçalar buldum ve her kırık kalbin altını çizeceği cümlelerin birçoğunu bolca post-itledim. (Sima'yı her kadın bence sol yanında hisseder) Birkaç yazım yanlışı ve editör hatasına rastlasam da beni sahiden içine çeken farklı bir hikâyeydi. Spor romantizmini, yavaş fakat dolu dolu ilerleyen karakterleri, güçlü ve yaratıcı kadın portresini ve ikinci şansları seviyorsanız. Bu kitap tam size göre! Sizi iyileştirecek, onaracak ve yeniden umut etmeyi öğretecek.
Finalde SenÇağla Ece Şahin · Odessa Yayınevi · 202517 okunma