20 Ağustos 2025
Odessa Yayınevi

2026 5. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2026 20:20
#KitapYorum #FinaldeSen #ÇağlaEceŞahin #OdessaYayınevi #Papatyakitaplığı Roman 480 Sayfa Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlere Odessa Yayınevi'nden çıkan, Çağla Ece Şahin'e ait, "FİNALDE SEN" isimli romanı tanıtmaya çalışacağım. İlk sayfalardan itibaren sizi sarıp sarmalayan, içine alan, kış günü peluş battaniye misali ısıtan, kendi gönül sayfalarınıza usul usul, gizlice göz gezdirmenizi sağlayan, hatıralarınızın sarı yapraklarına dokunduran, iyi ki okudum diyebileceğiniz sevimli pembe yaldızlı kağıtlardaki kalpli çikolatalar misali lezzetli, aşk kokulu bir roman. Kendi ayak izlerimden midir bilmem pek çok yerde kitap kahramanı Sima tanıdık geldi. Ben de olsam böyle yapardım diyebileceğim, her kritik dönemeçte aynı imzayı atardım diye tastiklediğim anlara ortaktım. Sima sessiz, her şeyi kontrol etmeye alışkın, kararlı, kendini en zor zamanlarında küllerinden yeniden doğuran, zarif ve kırılgan bir o kadar kendini iyi yönetebilen güçlü bir karekter. Öyle asil ki!.. Konu penceresinden meseleye göz atalım şimdi: Sima Londra’da kendi adını taşıyan bir mücevher markası kurmak isteyen yetenekli bir tasarımcıdır. Kuralcıdır, planlıdır ve duygusal olarak kontrolü elinde tutmayı bilen bir kişiliktir. Demir kariyerinde hızla yükselen, sahada yıldızlaşan genç bir futbolcudur. Disiplinli, hırslı ve sahadaki başarının dışındaki yaşamı sorgulamaya pek alışık değildir. İlk karşılaşmaları tesadüfi gibi görünür; Sima bir tasarım sergisindedir, Demir ise sponsorlukla ilgili bir etkinlikte… Göz göze geldiklerinde arada beklenmedik bir çekim oluşur. Bu ilk kıvılcım, sonraki olayların temelini atar. Böylelikle İstanbul, Londra arası gidip gelirler. Ancak bu özel ilişki her ikisinin kariyerinde olumsuzluklar yaşatır. Demir'in uzun bir sakatlık sonrası düşüşü ikisi arasındaki bağı kopma
2025 157. kitabı
Merhabalar Bugün kalemi ile yeni tanıştığım yazar @luserdose kaleme aldığı Finalde Sen kitabı ile geldim. Yazarın kalemi duru ve akıcı. anlatımını çok beğendim.. "Kalbini açtığında kırılabilirsin. Ama o kırılma, seni kendinle tanıştırabilir. Çünkü aşk sadece sevmekle ilgili değildi. Aşk bazen, birlikte büyümeye cesaret etmektir. " Sima kariyer sahibi Londra'da yaşıyan ünlü bir tasarımcıydı. Arada İstanbul'a gelen ama yaşamı Londra'da geçen genç bir kadın. Ama nasıl güzel, nasıl naif, nasıl fedakar.... Demir İstanbul'da ailesinden uzakta yalnız yaşayan bir futbolcu. Bir davette dikkatini çeken kadına okadar uzun süre baktı ki herkes tarafından fark edilen bir bakış. Davette çıkan ikili vale'den arabalarını beklerken ilk gelen Porsche Demir bu araba benim değil demesine kalmadan. Sima direksiyonda yerini almıştı. Demir'inde hayali olan bir araba olması çok etkisi yaratır. Sima isterse gezebileceklerini söyler ve ikili orda başlar. Sonrasında Sima Londra'ya döner sonuçta yaşantısı orda günler sonra bir mesaj isteği gelir. Demir'den tek göndermelik olduğunu belirtir konuşma başlar sonrasında. İkilinin birbirine çekilmeleri çok güzeldi. Demir Londra'ya geliyor arada Sima İstanbul'a gidiyor. Günler geçerken Demir bir maçta ciddi sakatlık geçiriyor ameliyat sonrası her türlü destekçisi Sima oluyor. Offff buralarda Demir'e ölesiye sinir oluyorum. Duvardan duvara atasım var. Biri beni kurtarsın imdatttt. Sima atölyesini evini kapatıp İstanbul'a geldi aylarca sevgilisine destek oldu. Demir ilk röportajda ne dedi tek başına iyleştiğini destek almadığını. Sima'yı aylar sonraki maça dahi çağırmadı üstüne röportajı gören Sima yıkıldı resmen. Ama şuan Demir için en önemli şey futbolu.... Demir sana neler demek istiyorum off offf o otel odasında kalsan çıkmasan sen. İkili
2026 44. kitabı
"Bazen bir şeyi hayâl olarak bırakmak, onu gerçekleştirmeye çalışmaktan daha güvenlidir." Herkese Merhaba Spor romantizmi, uzak mesafeli aşk içeren bir kitapla sizlerleyim. Sima Altınsoy... Londra'da kendi markasını kurmaya çalışan mücevher tasarımcısıdır. Kişiye özel hazırladığı tasarımları ve iki arkadaşıyla güzel bir hayatı vardır . Arkadaşının doğumgünü partisi için İstanbul'a gelir. Demir Tural Futbol kariyerinde yükselişte olan biridir. Arkadaşının eşinin doğum günü partisinde gördüğü kadından etkilenir. Parti çıkışı küçük bir karışıklık sonrası Sima ile tanışma fırsatı olur. Sosyal medya üzerinden başlayan sohbet zamanla ilerler ve günübirlik ziyaretler yaparlar . Demir, maç sırasında yaşadığı kaza sonucu sakatlanır. Sima , 5 ay boyunca Demir'in yanında olur, işlerini geri plana atar. Demir ise yaşadığı sakatlık sonrası agresif davranışlar sergiler. Tedavi biter ve verdiği röportajda ailesi ve arkadaşlarına desteği için teşekkür eder ama Sima'dan bahsetmez. Demir'in bu tutumu Sima için kırılma noktası olur ve ayrılmaya karar verir. Hayatındayken değerini bilmediği Sima'ya kaybedince değer veren Demir sizce ikinci şansı hak ediyor mu ? Demir'in herşeye kendi penceresinden bakması , kariyerini herşeyden üstün tutması sinir bozucuydu. Sima'ya oh ne güzel kurtuldun dediğim anlar oldu. Kitabın konusu güzeldi ama keşke basım aşamasında biraz daha özen gösterilseydi.
Finalde Sen - İnceleme
2026 1. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2026 16:50
Finalde Sen *Spoiler olabileceği düşünülen ifadeler bulunmaktadır. Yeni bitirdim. Çok güzel bir kitap, okurken mutlu oldum, sevindim, şaşırdım, üzüldüm, karakterlerin yaşadığı hayal kırıklığını anladım ve birçok durumla daha empati kurdum. Özenilen bir aşk hikayesi olduğunu düşünüyorum. Karakterlerin meslekleri, ruh hâlleri, bir yandan işlerindeki yoğunluk, kendi hayatlarında ilerleyen ve yapmaları gereken bir sürü şeyle birlikte, fırtınalı olmayan, tam tadında entrikasız, olduğu gibi bir öykü. Sima ve Demir'in öyküsü... Sima'nın mücevher sektörü gibi ışıltılı ve parıltılı bir dünyadaki yalnızlığı; Demir'in iyi bir futbolcu olma yolunda ilerlerken aldığı kararların hayatlarına etkisi... Demir'in Emir'den aldığı güçle kendini toparlama süreci bana "Emir demiri keser. " sözünün önemini hatırlattı. Spot ışıkları üzerlerindeyken yaşanılan yalnızlıklar, anlayışın olmadığı hissi, kimlerin yanında olduğu, kimlerin karşılarında olduğu, medyanın baskısı ve daha birçok şey... Aynı zümreden oldukları için her şey daha kolaymış gibi görünse de aslında önemli olanın onlara iyi gelenin ne olduğunu fark etmekle ve çözüm aramakla ilgili olduğunu gösteren bir hikaye. Farklılıklar olabilir. Uyum, değişim, gelişim ve bunlarla gelen iyileşme her zaman bakidir.
Edebiyat & Roman
2026 12. kitabı
FİNALDE SEN Partiden bakışlarınızı çevirdiğiniz o birkaç nefeslik zaman diliminde bir Porsche önünüzde dursaydı ne hissederdiniz? Türkiye'nin önde gelen futbol kulüplerinden birinde önemli bir futbolcu olan Demir Tural bir partide Sima Altınsoy ile tam da böyle karşılaşıyor. Kitap da bu noktada akıp giderken gündelik hayatın kırgınlıklarını sevgi, yoğunluk ve aşkla tamamlıyor. Peki ne anlatıyor... Londra'da kendi mücevher firmasını kurmaya çalışan kızımız Sima'nın hayatı, Demir ile bir partide tanıştıktan sonra tamamen değişir. Ufak mesajlaşmalarla başlayan aşkları, durdurulamayan bir alev topuna döndüğünde, Demir bu kez futboldaki maharetini aşk da gösterebilecek midir dersiniz? Sima ve Demir'in hikâyesini okurken bazen sisli bir Londra sabahına uyanıp Priya ve Clara ile atölyede çalışacak, bazen Kapalıçarşı'da Aram'dan uygun taşları alırken gülümseyeceksiniz. Kimi zaman da sabah kahvelerinin buram buram kokusunu hissederken, uçak yolculuklarına alışacaksınız. İkilemleri, kalp kırıklığını yaşayacak, futbolun atmosferini ve antermanların temposunu takip ederken de Japonya sokaklarında gezinip kaybolmuş bir yanınızı arayacaksınız. Belki siz de Sima gibi sabahları Hyde Park'ta Daisy'i gezdirir, saçınızı daha koyu bir renge boyar veya Bali'de inzivaya çekilirken kalbinizin sesini bastırmaya çalışırsınız kim bilir? Finalde Sen, okurken sizi histen hisse sürükleyecek ve bir çırpıda akıp giden, hayatın bağrından kopmuş bir eser. Aşk, öfke, ailevi dramlar, kalp kırıkları, incinmeler, mizah, romantizm ve yüzünüzü gülümsetecek ilham verici bir atmosfer. Kimi zaman Sima'nın tasarladığı mücevherlere ruh olurken kimi zaman da bir koşuşturmanın ortasında kalbinizin gürültüsünü bastırmaya çalışıyorsunuz. Kitap, hayatın koynunda sakladığı birçok şeyi bize sunarken her iki
2025 141. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2025 20:39
#kübranınkitabı merhaba kitap dostlarım size bugün uzun zamandır paylaşım yapmadığım bit türle geldim spor Romantizmi ben de o kadar özlemişim ki bu tür okumayı ve o kadar güzel bir kitapla başladım ki tekrar, hemen size anlatayım. Size bugün futbolcu Demir ve ve genç tasarımcı Simanın güzel hikayesi ile geldim.Sima Londra’da kendi mücevher markasının adını duyurmaya çalışan genç bir tasarımcıdır . Demir ise şu an çok formda olan harika bir takımda oynayan genç bir futbolcudur(bence Fenerbahçe,çünkü yazarımız takımı hayal gücümüze bırakmış:)). Bu ikili Sima’nın da İstanbul’da olduğu bir akşam ortak arkadaşlarının doğum gününde tanışırlar. Aslında Sima için birine kalbini almak çok zordu fakat bunu Demirle aştı. Sürekli ayrı kalmak zorunda kaldılar ve tabii ki herkesten saklamak zorundaydılar.İstanbul Londra arasında gidip gelerek de olsa uzak kalarak da olsa ilişkileri zamanla arkadaşlıktan aşka dönüştü ve çok güzel ilerliyordu ki Demir sakatlanana kadar ,Sima işini gücünü bırakıp aylarca ona baktı ama Demirin egosu ve Menajerinin Demiri düşündüğü için yaptığı fakat Demirin hayatını daha da mahveden hataları yüzünden ayrıldılar ve Sima Londra’ya döndü.Fakat ikisi içinde çok zor oldu bu ayrılık Demire belki başta çok dokunmadı ama sonrası onun için felaketti ,futbol hayatı, kendi hayatı düşüşe geçti hep ama sizce tekrar doğuşu oldumu? Sima neler yaptı ? İkinci şanşları oldumu? Ben ilk kitabın adını çok merak etmiştim kitap bitince bunu o kadar güzel anladım ki romantizmi okumayı seviyorsanız ya da ben gibi ara verdiyseniz tekrar başlamak istiyorsanız bu kitap tam size göre ve kitabın dili yazarın kalemi o kadar akıcı ki ve ben 3 günde bitirdim yani kitabın kalınlığı hiç gözünüzü korkutmasın.Sima ve Demirin hikayesini mutlaka okumalısınız ve yazarımızın kalemi ile
2025 42. kitabı
Bugün size anlatmaya doyamayacağım, elimden bırakamadığım ve bittikten sonra bir süre tavana bakmama neden olan o muhteşem kitabı bitirmenin verdiği o tatlı yorgunlukla geldim Açık konuşmak gerekirse, bu kitap sadece bir aşk hikayesi değil; aynı zamanda beklentiler, gizlilikler, kariyer hırsları ve vazgeçilmez bir çekimin çarpışma anlarını izlediğiniz, nefes kesen bir drama. Yazarın kalemi o kadar akıcı ki, sanki Sima’nın atölyesindeki o ilk pırıltıyı, Demir’in sahadaki o son deparını bizzat yaşıyorsunuz. Başrollerimiz, Sima ve Demir Kitabın en can alıcı noktası şüphesiz ki ana karakterlerimiz. Sima ve Demir bu ikili resmen birbirlerinin hem en büyük sınavı hem de en tatlı ödülü olmuşlar. Sima o zarif, kontrollü, kendi dünyasında, Londra’da kendi mücevher markasını kurma hayali peşinde koşan o genç kadın. Sanki her şeyi ince ince planlamış, hayatını bir sanat eseri gibi titizlikle işlemiş. Ama Demir girdi ya hayatına, o incecik ipler birden kopmaya başladı. Sima’nın o dışarıdan soğuk görünen ama içten içe ne kadar tutkulu olabileceğini görmek inanılmazdı. O, kalbini açmanın, en değerli taşları tasarlamaktan daha zor olacağını öğrendi, ve biz de onunla birlikte öğrendik. Kontrolü kaybetmenin güzelliği budur sanırım Demir Sahada fırtınalar estiren, genç yaşta zirveye tırmanan o rekabetçi yıldız futbolcu. Başarıya giden yolda çoğu şeyi arkasında bırakmış, hatta belki de en önemli duyguyu Sima'nın o yeşil gözlerinde, o karmaşık dünyasında, ilk defa durup arkasına bakma ihtiyacı hissetti. Onun gizli tutmak zorunda olduğu aşkı, o büyük baskı altında ezilmeye ne kadar dayanabilirdi ki. Demir, o klasik büyük yıldız klişesini kırıp, zaafını ve gerçek benliğini Sima’da buldu. İlişkileri gizli başlaması, o tehlikeli ve heyecanlı ilk adımlar. Sonra o büyük skandal, her şeyi