2026 29. kitabı
Deniz Akkaya - Aç Kuşlar Bazı kapılar dışarıdan bakınca ihtişamlıdır ama içeride neler olduğunu kimse bilmez. İşte Yeniköy de tüm ihtişamıyla Siyah Yalı karşımızda. Sabah kadar süren o partiler, sesler.. Aslında bu kitap sadece bir roman olmadığını bir kere daha hatırlattı bana gücün, paranın ve suskunluğun nasıl insan hayatlarını yutabileceğini anlatan sert bir yüzleşme hikâyesi. Okurken en çok hissettiğim şey şu oldu: Görünen hayatlarla gerçek hayatlar arasında uçurum var ve o uçurum bazen tahmin ettiğimizden çok daha karanlık. Okurken gücün her şeyi satın alabildiği gerçeği ile bir kere daha yüzleştim. Tac*zler, Uyu*turucular, İst*smar.. Siyah tuvalet kağıdı ve özel şişele ile yurtdışından getirilen o parfümler.. Lüksün, ayrıcalığın ve dokunulmaz denilen çevrelerin arkasındaki çürümüş düzeni anlatırken insanın içine rahatsız edici bir merak duygusu bırakıyor. Sayfalar ilerledikçe “bu gerçekten yaşanıyor olabilir mi?” diye düşünmeden edemedim. Ama cevabın her seferin -sanırım gerçekten yaşanıyor- oldu.. Bazı insanların her şeye sahip gibi görünmesine rağmen aslında ne kadar savunmasız olabileceğini fark ettim. Kitap boyunca şimdi ne olacak? merakı hiç bitmedi benim için. Çünkü anlatılan dünya uzak değil aksine, belki de sandığımızdan çok daha yakın. Okurken yer yer öfke, yer yer şaşkınlık hissettim ama en çok da gerçek olma ihtimalinin yarattığı ürperti kaldı içimde. Bence kitabın en çarpıcı tarafı kötülüğün her zaman karanlık sokaklarda değil, bazen en parlak salonlarda büyüdüğünü göstermesi oldu..
Aç KuşlarDeniz Akkaya · Destek Yayınları · 2026167 okunma