Neden Hüseyin Fellah ismi? Neden bu romanı dizi yapmıyoruz?
2026 1. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2026 14:54
Okuduğum kitabın elimdeki baskısı için söylüyorum, ilk 100 sayfada ana karakterin ismi geçmiyor kitapta. Yani diğer yayınlarda da muhtemelen pek bir fark yoktur. Aslında konu sanki Hüseyin Fellah değil o dönemin kahraman insanlarının maceralarını ve cesurluklarını anlatan bir roman gibi. Hüseyin Fellah bu romanda biraz daha cılız kalsaydı, yani adı daha az geçseydi bir yan karakter olabilirdi. Bu roman bence bir Hüseyin Fellah romanından çok daha ötesi bir kitap. İyi ve kötünün mücadelesini anlatan ders çıkarıcı tarihi bir kitap. Dönemin şartlarını ve Osmanlısını anlatan çok iyi anlatan bir eser. Bu roman, şuan ekranlarda oynayan "Kuruluş Orhan" dizisi gibi senaryolaştırılsa ve diziye çevirilse çok iyi olmaz mı? Her türlü duygu var bence romanda. Öfke, kıskançlık, üzüntü, intikam, kahramanlık, sevgi... Bu duyguları içeren bir kitap bir dram dizisi olmaya yetmez mi? Hem eski ve yerli Tanzimat edebiyatçımız Ahmet Mithat Efendi'yi kimse sadece kitaplardan ve Edebiyat derslerinden öğrenmekle kalmaz aynı zamanda insanların hafızasında görsellik oluşur.
Hüseyin FellahAhmet Mithat Efendi · Antik Kitap · 2008245 okunma