༒ ░ S̴y̴l̴v̴a̴i̴n̴ ̴J̴o̴h̴n̴s̴o̴n̴}̴{̴K̴ü̴l̴k̴e̴d̴i̴s̴i̴ ░ ༒
Selamlar, bugün sizlere DOKUZ YAYINLARI #yasaklanmışmasallar serisinden okuduğum 3.kitap #külkedisi paylaşımı ile geldim.
Bu seri bildiğimiz masalları unutturan, detayları ile yeri geldi korkutan ama her anlamda ürpertici bir korku serisi olmuş. Bu kitaptaki ana karakter yani Külkedisi orijinal hikayenin belli formlarını taşısada sizi hiçte masum olmayan bir dehşetin içine çekiyor.
Açıkçası yaşatılan hayat onu bu hale getirmiş de olsa ,asla Cendrine ile karşılaşmak istemezdim.
Cendrine annesinin ölümünden sonra babasının tekrar evlenmesi ile hayatında bambaşka bir noktaya geliyor. Dominant bir üvey anne ve herkesin dönüp iki kere baktığı iki güzel kız kardeş. Dışarıdan bakanın asla tahmin edemeyeceği kadar güzel görünen bir aile tablosu.
Fakat babasının değişen tavrı ve evden uzaklaşması,evin kontrolünün üvey anneye geçmesi Cendrine i evde külkedisine çeviriyor. Evin işleri aynı orijinal metindeki gibi onda. Ama bu sizi yanıltmasın bu çok masum bir işkence olur. Cendrine in yattığı yer artık bir oda değil, uyuduğu yer de, ellerine bulaşan kül de mutfak ocağı veya şömine külü değil. Orası evlerinin altındaki Krematoryum! Onun görevi ise ev işlerinin yanısıra artık ölüleri temizlemek, son yolculuğa hazırlamak. O artık kül rengi teni ve cılız gövdesi ile başka bir külkedisi.
Cendrine bu alanda yalnızlığın ve ruhuna işleyecek derin yaraların kapısını aralıyor..
Cendrine üvey annesi ve babasının şehirde olduğu bir gece iki kız kardeşini önceden planladığı bir şekilde (bu kısımda size detay veremiyorum sınırları zorlayacak ayrıntılara sahip) işkence ederek öldürüyor.Kitabımız iki zamanlı ilerliyor,Cendrine in hapishanedeki yaşadıkları ile dönüşümlü olarak okuyoruz.
Bir insanın ruhunun derinliklerinde gelebileceği en karanlık noktaları Cendrine üzerinden nasıl şiddete dönüşebildiğini deneyimleyeceğiniz bambaşka formdaki bir Külkedisi masalı!!
Bu noktada yetişkin okullar için kaleme alınmış, cinayet, şiddet, cinsel istismar, taciz, tecavüz, çocuk istismarı, ebeveyn zorbalığı,işkence gibi unsurları teşkil edecek betimlemelerin bulunduğunu özellikle belirtmek isterim. Okuması kolay değil, ama sınırları zorlayan karanlık bir masal okumak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim!
KülkedisiSylvain Johnson · Dokuz Yayınları · 202690 okunma