Yasaklanmış Masallar

Fransızca

Cendrine'in Külleri
2026 51. kitabı
Okunma: 28 Mart 2026 17:55
Konusu: Cendrine, krematoryumun gölgesi ve külleri arasında yaşamını sürdüren zayıf bir kızdır. Babası, üvey annesinin pençesine düşüp onu tek başına bırakmışken, kahramanımız da yeni annesi ve üvey kız kardeşlerinin her türlü şiddeti, hakareti ve zulmü karşısında bir başına kalmıştır. Tüm ömrü, onların hizmetçisi olarak, onlarca ölünün, onların kalıntılarının ve yakma fırının olduğu bodrum katında acı içinde geçmektedir. Ta ki bir gün artık tüm bunlara daha fazla tahammül edemeyeceğini anlayana kadar... O noktada Cendrine artık ayağa kalkmaya ve kendine yapılanların intikamını almaya karar verir. Fırsatını bulduğu o gecede de ellerini ilk kez kana bular; fakat bu, intikamı bitinceye dek sonsuz bir çileye dönüşecek olan uzun yolun yalnızca başıdır. Yasaklanmış Masallar Serisi’nden beklentim, tanıdığım ve bildiğim o güzel, mutlu masalların karanlık bir uyarlamasını okumaktı. Çünkü retelling dediğimiz şey, oldukça sevdiğim bir olaydır. Bu seriden halihazırda iki kitap okudum ( Rapunzel ve Külkedisi ), ama ne yazık ki her ikisinde de büyük hayal kırıklığına uğradım. Öncelikle, aslı olan masallarla herhangi bir alakaları yoktu. Sadece bir iki ufak ayrıntı dışında konuları tamamen değişmişti; dolayısıyla ya ben onları apayrı hikayeler olarak değerlendireceğim ya da haklarında söyleyebileceğim tek şey sınıfta kaldıkları olur. Aslında yazarın elinde Cendrine’in travmaları, gerçeklik algısının bozulması ve intikam arayışı gibi güzel malzemeler vardı; nitekim tüm bunlar işlediği cinayetler ve sonrasında girdiği hapishaneden kaçışı gibi arka planda kalan öğeler oldu. Ama ne ön plandaydı, biliyor musunuz? Gereksiz vahşet, şiddet ve cinsellik! Hayır, bir amaca hizmet etse, karakter gelişimi sağlasa veya olaylara katkısı olsa neyse diyeceğim. Yazarın kitap boyunca tek uğraşı,
2026 69. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2026 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Sylvain Johnson kaleminden Külkedisi kitabının yorumu ile geldim Nisan ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 222 sayfalık bir kitap Çocukken dinlediğimiz o pamuk şeker, büyülü ve romantik Külkedisi masalını tamamen zihninizden silmeye hazır mısınız? Çünkü Sylvain Johnson’ın "Yasaklanmış Masallar" serisi kapsamında yazdığı Külkedisi, masumiyeti fırın kapağının arkasında bırakan, +18 sınırlarında gezen tam bir dehşet ve psikolojik yıkım romanı 'Cendrine küllerde doğmuştu, orada yaşadı ve sonsuza kadar kendini orada kaybetti...' Cendrine (Külkedisi): O, masaldaki gibi saray hayalleri kuran bir kız değil. O, acımasız üvey annesi tarafından bir krematoryumun bodrumuna hapsedilmiş, cesetleri temizlemek, makyaj yapmak, fırına hazırlamak onun gündelik rutini. Teninin kül rengi olması bile fırın odasında yaşamasından. Yaşadığı ağır travmalar ve şiddet onu öyle bir noktaya getiriyor ki, içindeki intikam hırsı masumiyetini tamamen yutuyor. Üvey Anne Carmen ve Kız Kardeşler Anastasia & Annabelle: Onlar öyle masaldaki gibi kıskanç falan değil, resmen birer sadist. Annabelle için kitapta safi bir kötülük deniyor. Cendrine'i sırf küçümsemek için bitap düşene kadar çalıştıran, üvey anne Carmen'in ise Cendrine'i daha ilk geceden o fırına kapatarak ruhunu nasıl paramparça ettiğini okurken tüylerim diken diken oldu. Ama Cendrine bir yerde öyle bir patlıyor ki iki üvey kardeşini vahşice öldürdüğü yetmiyormuş gibi, o panikle kapıya gelen polisi de gözünü kırpmadan öldürüyor. •Kitapta hikâye çift zamanlı akıyor. Bir 2012’deki o kanlı cinayet gecesini okuyoruz, bir de 2018’deki hapishane günlerini. Cendrine hapishanede o kadar tehlikeli ve tekinsiz biri haline gelmiş ki, 6 yılda tam 10 hücre arkadaşı değişmiş. Hapishane çeteleri bile ondan uzak duruyor, bulaşmaya
2026 50. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 13:16
Yasaklanmış masallar serisini okuyacak olanlar kesinlikle ne bekleyeceğini bilerek okumalı. Zaten serinin ilk kitabında da olaylara karşı tam bir vahşet demiştim. Bu kitap da yine aynı şekilde +18 değil de +21 yaş ve üzeri okumalı diyebileceğim bir türden. Kısaca konusundan bahsedecek olursam. Cendrine yıllardır üvey annesi ve üvey kardeşlerinin zulmüne maruz kalan bir kız. Öyle klasik kötü üvey aile değil gerçekten korkunç seviyede bir psikolojik işkence var. Üvey annesi onu ölü yakma evinin bodrumunda yaşamaya zorluyor ve bazen aynı yerde yakılmayı bekleyen cesetler de tutulabiliyor. Babası ise bütün bunlara sessiz kalıyor. Yıllarca biriken öfke sonunda Cendrine’i geri dönülmez bir noktaya sürüklüyor ve iki üvey kardeşini öldürüyor. Sırada üvey annesi varken babasının öldüğü haberini vermeye gelen polis memuru üzerindeki kan lekelerini fark ediyor ve Cendrine tutuklanıyor. Ama Cendrine'nin yarım kalmış bir işi var o da üvey annesini öldürüp intikamını almak. Bu kitapta kurbanın hayatta kalma mücadelesinden çok bir karakterin zihinsel çöküşünü ve canavara dönüşümünü okuyoruz. Açıkçası Cendrine karakteri beni korkuttu. Çünkü bazı noktalarda gerçekten cezaevinden çok bir akıl hastanesinde olması gerektiğini düşündüm. Kafasında sesler duyması, gerçeklik algısının bozulması ve verdiği tepkiler oldukça rahatsız ediciydi. Yazar karakterin psikolojik çöküşünü göstermeye çalışmış ama bence bunu becerememiş. Kitap boyunca beni en çok rahatsız eden şeylerden biri de anlatım biçimi oldu. Hikaye hem geçmiş hem şimdiki zaman arasında gidip geliyor ama bu geçişler bana çok dağınık geldi. Özellikle Cendrine’in yaşadığı travmaları çok geç öğreniyoruz. Bence yazar önce kızın maruz kaldığı korkunç olayları gösterip sonra cinayet sürecine geçseydi karakterle daha güçlü bir bağ
2026 18. kitabı
KÜLKEDİSİ – Sylvain Johnson (Yasaklanmış Masallar Serisi – Dokuz Yayınları) Bitti işte… Şimdi sıra bu vahşeti anlatmakta Klasik Külkedisi’ni hatırlayın: cam ayakkabı, balo, prens ve o pembe mutlu son. Şimdi hepsini alın, bir krematoryum fırınının ağzına atın ve üstüne bolca intikam ve karanlık ekleyin . İşte bu kitap tam olarak bunların yanmasıyla oluşan küllerden oluşuyor. Bütün karakterler gibi Cendrine de burada masum bir peri kızı değil ; küllerde büyümüş, küllerle yoğrulmuş bir karakter . Üvey anne ve kardeşlerin işkenceleri, bodrumdaki fareler, çürümeye yüz tutmuş cesetler, yakılmayı bekleyen bedenler, hapishane koridorlarının çürümüşlüğü ve oraya gelen gizemli bir ziyaretçi… Her sayfa nefesini kesiyor, mideni bulandırıyor ama bir yandan da sayfaları çevire çevire bırakamıyorsun. Dürüst olayım arkadaşlar : • Bazı sahnelerde şiddet o kadar yoğun ki, “Bu kadarına gerçekten gerek var mıydı?” dedirtiyor. Bazıları bayılır ama hassas mideliler için sınırları fena zorluyor. • Karakter derinliği biraz yüzeysel kalıyor; Cendrine’nin travması inanılmaz etkileyici olsa da yan karakterler (üvey anne, kardeşler) tek boyutlu, sadece “kötü” etiketiyle geçiştirilmiş gibi. Yine de atmosfer buz gibi, detaylar tüyler ürpertici .Özellikle o fare sahneleri ve psikolojik çöküş anları… İntikam teması çok güçlü işlenmiş; yazar resmen masalların karanlık köklerini suratımıza vuruyor. Klasik Külkedisi’ni duyunca artık miden kalkacak, emin ol. Yetişkinler için yazılmış, kesinlikle +18. Tetikleyici unsurlar bolca: şiddet, istismar, psikolojik çöküş, detaylar… Ama hepsi hikayede yerli yerinde , boş yere değil. Eğer karanlık yeniden anlatımlara, intikam hikayelerine ve mutlu son yok, diyen masallara bayılıyorsan, tam sana göre . Bu arada çeviri de muhteşemdi. Okuduysan sana
·224 syf.·
2026 32. kitabı
Külkedisi – Sylvain Johson Bu kitaba başladığımda beni en çok çeken şey, bildiğimiz masalın güvenli ve umutlu tonundan uzaklaşma ihtimaliydi. Okuma ilerledikçe bunun bir kurtuluş hikâyesi değil; güç, şiddet ve kimlik üzerine sert bir yüzleşme olduğunu hissettim. Başlangıçta tanıdık gelen yapı, yerini giderek tedirgin edici bir meraka bıraktı. Hikâyenin bende bıraktığı en güçlü duygu huzursuzluk oldu. Masallarda alıştığımız “iyilik sonunda kazanır” hissinin özellikle kırılması etkileyiciydi. Burada görünür olmak özgürleşmek anlamına gelmiyor; aksine bazı anlarda daha derin kırılmaların kapısını aralıyor. Kalbime en çok dokunan şey de bu karanlık yüzleşmenin yarattığı düşünce hâliydi. Yine de karanlık tonun zaman zaman duygusal derinliğin önüne geçtiğini hissettim. Bazı geçişler daha güçlü kurulabilirmiş; bu da hikâyeyle kurduğum bağı yer yer zayıflattı. Karakterlerin ve anlatının amacı netti: masalı tersyüz ederek geride rahatsız edici bir gerçeklik duygusu bırakmak. Bu duygu bana büyük ölçüde geçti ve kitabın akılda kalıcılığını da buradan aldığını düşünüyorum. Genel olarak bu kitap bende, klasik masalların güvenli dünyasından çıkıp onların karanlık tarafında dolaşmışım hissi bıraktı. Tek cümlelik hissim: Rahatsız edici ama düşündürücü bir yeniden yazım. Puanım: 7/10
2026 28. kitabı
Bu kitap kesinlikle +18 Ben ilk defa böyle bir şey okudum. Bir kitap sizi hem üzüp, hem güldürüp hem de nasıl iğrendirir yaa Diğer kitaplarını da okumak istiyorum Rapunzel ve uyuyan güzel var galiba bir de. Onları da kesin okuycam çokkk güzeldi. Bu Külkedisi masalının korkunç bir versiyonu. Dediğim gibi güzeldi mideniz kaldırabilirse okuyun. Sjsjsjsjjsjshs
Kitap Alıntısı
2026 38. kitabı
SYLVAIN JOHNSON~KÜLKEDİSİ~ Selam.Bugün sizlere #yasaklanmışmasallar serisinden #külkedisi kitabı ile geldim.Şimdi sizler kitabın adını okuyunca masum bir hikaye okuyacağınızı düşünebilirsiniz ama yanılırsınız.Çünkü burada hiç de masum bir hikaye yok.Hatta bildiğiniz tüm masum hikayeleri unutun.Bu kitapta bir prens veya gösterişli balolar yok.Bu kitapta intikam,kan,psikolojik travmalar ve en kan donduranı da vahşet var.Okurken tüylerim diken diken oldu.Bazı yerleri beni çok zorladı ama yazarın öyle bir kalemi vardı ki insan kendini merak etmekten geri alamadı.Cendrine’e aslında bir yandan da üzüldüm çünkü masum bir çocuğun vahşi bir canavara dönüşmesine sebep oldular.Yaşadıkları korkunçtu.Ama yaptıkları daha korkunçtu. Kitap iki zamanlı ilerliyordu ki bu da neyin neden olduğunu anlamamız da bizlere daha yardımcı oldu.Yetişkinlik düzeyinin çok yüksek olduğunu özellikle de midenize güveniyorsanız bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.Bence türünün hakkını baya baya veren bir kurguydu. Cendrine hayatın annesinin ölümü ve babasının yeniden evlenmesi ile bir anda değişir.Üvey annesinin ve iki kızının eve taşınmasıyla ev hareketli bir hal alır.Aslında başlarda her şey güzeldir.Üvey annesini ona iyi davranmakta,üvey kardeşleri de onunla oyunlar oynamaktadır.Ta ki babası bir süreliğine iş seyahatine gidene kadar.O günden sonra her şey korkunç bir hal alır.Üvey anne bir şeytana dönüşür ve Cendrine kendini bir anda bodrum katta bulur ama burası normal bir bodrum değildir.Burası bir krematoryumdur.Candrine artık ölülerin bulunduğu bu yerde yaşamaya başlar.Üvey annesi ve kardeşlerinin kötü davranışları da üzerine eklenince Cendrine’nin psikolojisi gün geçtikçe bozulur ve yılların birikimi ile korkunç bir vahşet yapar.Kendini cezaevinde bulur. Ama her şey bununla kalmaz.Artık ona
2026 41. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 10:06
༒ ░ S̴y̴l̴v̴a̴i̴n̴ ̴J̴o̴h̴n̴s̴o̴n̴}̴{̴K̴ü̴l̴k̴e̴d̴i̴s̴i̴ ░ ༒ Selamlar, bugün sizlere DOKUZ YAYINLARI #yasaklanmışmasallar serisinden okuduğum 3.kitap #külkedisi paylaşımı ile geldim. Bu seri bildiğimiz masalları unutturan, detayları ile yeri geldi korkutan ama her anlamda ürpertici bir korku serisi olmuş. Bu kitaptaki ana karakter yani Külkedisi orijinal hikayenin belli formlarını taşısada sizi hiçte masum olmayan bir dehşetin içine çekiyor. Açıkçası yaşatılan hayat onu bu hale getirmiş de olsa ,asla Cendrine ile karşılaşmak istemezdim. Cendrine annesinin ölümünden sonra babasının tekrar evlenmesi ile hayatında bambaşka bir noktaya geliyor. Dominant bir üvey anne ve herkesin dönüp iki kere baktığı iki güzel kız kardeş. Dışarıdan bakanın asla tahmin edemeyeceği kadar güzel görünen bir aile tablosu. Fakat babasının değişen tavrı ve evden uzaklaşması,evin kontrolünün üvey anneye geçmesi Cendrine i evde külkedisine çeviriyor. Evin işleri aynı orijinal metindeki gibi onda. Ama bu sizi yanıltmasın bu çok masum bir işkence olur. Cendrine in yattığı yer artık bir oda değil, uyuduğu yer de, ellerine bulaşan kül de mutfak ocağı veya şömine külü değil. Orası evlerinin altındaki Krematoryum! Onun görevi ise ev işlerinin yanısıra artık ölüleri temizlemek, son yolculuğa hazırlamak. O artık kül rengi teni ve cılız gövdesi ile başka bir külkedisi. Cendrine bu alanda yalnızlığın ve ruhuna işleyecek derin yaraların kapısını aralıyor.. Cendrine üvey annesi ve babasının şehirde olduğu bir gece iki kız kardeşini önceden planladığı bir şekilde (bu kısımda size detay veremiyorum sınırları zorlayacak ayrıntılara sahip) işkence ederek öldürüyor.Kitabımız iki zamanlı ilerliyor,Cendrine in hapishanedeki yaşadıkları ile dönüşümlü olarak okuyoruz. Bir insanın ruhunun derinliklerinde
2026 44. kitabı
Selamlar Hayatında doğru dürüst masal okumamış bu kadının ilginç bir şekilde yasaklanmış masallara merak sarması normal mi sizce? Külkedisinin asıl hikayesini siz benden daha iyi biliyorsunuz peki onun mutlu sonla bitmeyen hatta prensi bile olamayan acımasız, vahşet dolu bazen tiksindirici ve +18 versiyonu ile tanışmaya hazır mısınız? Bu noktadan itibaren dinlemek istemezseniz elbette ayrılabilirsiniz... Ama ben hala burada kalanlarınız için biraz anlatmak istiyorum... Küçük Cendrine annesinin kaybından sonra babası ve o zamanlar yeni sahibi oldukları evlerinde krematoryum fırınına sahiptiler. Annesinin ölümü hep şüpheli olarak kalan küçük Cendrie için evine gelen üç yabancı misafir zaman geçtikçe onun en büyük kabusu haline gelir. Bir üvey anne ve iki tane üvey kız kardeş. Kitabın en başında Cendrie için artık neredeyse 10 yıl kadar geçmiş ve o yaşadığı türlü işkencelere, evdeki baskılara ve babasının kayıtsızlığına katlanamamış dehşet verici planlarını uygulamaya koyulmuştu bile.. İki üvey kız kardeşi tamda karakterlerine uygun şekilde işkence ile öldürmek ve fırında yakmak. İntikamını aldığı gün babasının kazada öldüğü haber vermek üzere evine gelen polis ile hapishaneye gönderilir. Cendrie için hayat hapishanede gardiyanlar ve suçlular dünyasında dahada acımasızca yaşanmaya devam eder. Akıl almaz derecede zekice kurguladığı kaçışı ve devamında yaşanılan o kaçınılmaz son ise beni büyük bir ters köşeye sıkıştırdı.. Hikaye içinde hikaye olan son kısım, bir kız çocuğunun krematoryumun fırının gölgesinde yaşayan fareler aracılığıyla büyüttüğü geçmişinden intikamın soğuk masasına kadar götüren acılar, işkenceler ve türlü vahşetle geçen hayatına konuk olmak isterseniz buyrun kitaba!
2026 15. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2026 14:58
Masal okumayı hep çok sevmişimdir. Fakat bu kitap bildiğimiz masal kitaplarından değil. Korku, gerilim, şiddet içeren, +18, yasaklanmış masallar tarzında bir kitap. Cendrine'nin babası annesinin vefatından sonra iki çocuklu bir kadınla evlenir. Üvey annesi ve üvey kız kardeşleri ona kötü davranır. Evde kimsenin olmadığı bir gün Cendrine üvey kız kardeşlerinin ikisinide vahşice öldürür. Fakat bir sorun yaşar. Babası vefat eder. Bu haberi vermek için eve gelen polis memuru cinayetleri fark eder. Cendrine tutuklanır ve hapishaneye gönderilir. Üvey annesi hâlâ hayattadır ve Cendrine'nin intikam ateşi sönmemiştir. Cendrine intikamını alabilecek mi? Gerilimi yüksek, ürpertici bir kitap. Eğer bu tarz kitapları okumayı seviyorsanız, bu kitap tam size göre. Keyifli okumalar.

Sylvain JohnsonYazar · 0 kitap
Çocukluğunun büyük bir bölümünü Sainte-Thècle adlı bir köyde geçirdi. Yetişkinliğinde, büyük şirketlerde posta odalarında ve çeşitli diğer işlerde çalışmak üzere Montréal'e geri döndü. Şu anda eşi ve oğluyla birlikte Kuzey Carolina'da yaşıyor ve seyahat etmekten keyif alıyorlar. Başlıca yayınevi ADA ile bir düzineden fazla roman yayınladı ve ayrıca Cauchemar Airlines ile de bazı çalışmaları yayınlandı. Çok popüler ve çok satan "Yasak Öyküler" serisinde dört kitap yazdı.