Hazal AbaKızıltepe
Mahira Ayazkan,yirmi yaşında,iki böceğin yanında büyümüş bir çiçek.Çılgın ve mahallenin delisi ama çok başarılı,bilgisayar mühendisliği okuyan üçüncü sınıf öğrencisi.
Dinlediği tek sözde okulda öğretmenlerinin anlattığı dersler.Hep kafasının dikine giden yaşadıklarından hiç ders çıkarmayan ama herkese ders veren her daim haklı olan karşındakini sulu dereye götürüp susuz getiren iki abisini canından bezdiren,babasının ölümünden sonra babasının kopyası olan Kartal abisinin yamacından hiç ayrılmayan evin tatlı belası.
Erkek arkadaşı Emre yı çok sevdi ama o da birgun habersiz çekip gitti.
Emre nereye gitmişti?
Mahira yıkıldı ama Sancak sayesinde çabuk toparlandı.
Mahira nın en yakın arkadaşı Nur maceraperest,yerinde duramayan,burnunu her şeye sokan,fıkır fıkır biriyse okul arkadaşı Eda da o kadar sessiz ve kitap kurduydu.Mahira nın gardolabı,moda tasarımı okuyan Eda sayesinde her daim zengindi.Eda dikiyor,Mahira da gönüllü manken olarak keyifle giyip,salına salına geziyordu.(Keske herkesin Eda gibi arkadaşı olsa)
Sancak Kızıltepe,Mahira nın büyük abisi Volkan ın en yakın arkadaşı,karşılarında oturan aile dostlarının yakışıklı,avukat oğlu.Her zaman abileri gibi o da Mahira ya göz kulak oluyor,başına aldığı belalarda koruyor.Yalnız bu ağır abimiz Sancak,Mahira ya uzun zamandır gizliden sevdalı zamanla Mahira nın da gönlü kaysa da abisinin arkadaşı olduğu icin çekimser kalıyor ama sonunda adamın karizmasına yeniliyor
Kitabı okurken en çokta Mahira’nın susturamadığı iç sesini sevdim arkadaşlar.
Bolca yan karekterlerinin olduğu bu mahalle hikayesinin sonu beni mahvetti.Böyle bir yerde de bitmez ki kitapBen ikinci kitabı nasil bekliycem
Mahalle hikayesi okumayı sevenler bu seriyi kaçırmasınlar diyorum.Bende serinin devamını okumak icin aşırı sabırsızlanıyorum.
Kalın sağlıcakla
@hazalabaa