2026 14. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 22:47
Benlik yaralanmasıdır kıskançlık, kendine acıma hali biraz da. Tüm kitaptan bu özeti çıkarabilirim birkaç cümleyle. Hayatımızın her yerinde sık sık yaşadığımız karşılaştığımız üzerine konuştuğumuz bu durum üzerine kitap yazmak bile az kaldı oysa. Özellikle Freud ve Lacan adlı psikanalistlerin bakış açılarına yoğun bir şekilde değinilmiş. Yalnız kitabın ilk yarısı gayet güzel anlaşılır ve kıskançlığa dair çok iyi tespitlere yer vermiş. İkinci yarısı ise tamamen akademik bir makaleyi okumak ve bir ödevi hazırlamak tatsızlığında olmuş. Eğer tespitleri hayatınızda yakalamayı başarırsanız öğrenecek çok şeyiniz vardır. Okuyup geçerseniz ben önemlisi not almazsanız herhangi bir makaleyi okuyup bitirmiş gibi olursunuz. Herkesin anlayabileceği bir aktarımla yazılmış. Bu yüzden tartışmaya açık ifadeler ve soru işaretleri doğru yerde bırakılmış. Tarihte örnekler ve örnek olaylar sadece birkaç taneydi ve yetersiz anlatım vardı. Bazı yerlerde alelacele bir anlatım hissedeceksiniz. Eksikliklere rağmen öğreneceğiniz bir şeylerin olduğundan şüpheniz olmasın .keyifli okumalar.
Psikoloji
KıskançlıkPaul-Laurent Assoun · Encore Yayınları · 20263 okunma